- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (03.02.2016, 18:23)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Leonard Orban: Migraţia pune sub semnul întrebării UE. Dacă va continua, piaţa internă va fi afectată
Consilierul prezidenţial Leonard Orban a declarat, miercuri, că ''întregul proiect european'' este pus sub semnul întrebării în contextul crizei refugiaţilor, afirmând că efectele fluxului migraţionist se simt deja în zona economică, iar dacă acesta va continua întreaga piaţă internă va fi afectată.
Urmărește
1698 afișări
Leonard Orban: Migraţia pune sub semnul întrebării UE. Dacă va continua, piaţa internă va fi afectată (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
''Criza migraţiei pune sub semnul întrebării, şi nu ezit să o spun, întregul proiect european. Spaţiul Schengen este parţial suspendat. Efectele se văd deja în zona economică. Dacă lucrurile vor continua este evident că întreaga piaţă internă a UE va fi afectată'', a declarat consilierul prezidenţial Leonard Orban, în cadrul şedinţei Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor în care ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubačić, a prezentat priorităţile preşedinţiei olandeze a Consiliului Uniunii Europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Consilierul prezidenţial a afirmat că, potrivit studiilor care deja au început să apară, costurile pe care le implică renunţarea la spaţiul Schengen sunt ''enorme'', fiind vorba de ''zeci de milioane de euro pentru o perioadă de destul de scurtă de timp''.
El a precizat că la nivel european trebuie găsite soluţii astfel încât spaţiul Schengen să fie menţinut, ''este adevărat, într-o formă reformată''. Orban a spus că ''intervalul de timp existent la nivel european pentru luarea unor hotărâri decisive se restrânge din ce în ce mai mult''.
''Au fost înalţi oficiali europeni, inclusiv primul ministru olandez care vorbea despre maxim două luni pentru găsirea unor soluţii decisive.(...) Unele decizii, după părerea mea, au fost luate prematur. De exemplu, s-au luat decizii privind relocarea, dar pe de altă parte putem constatat că mecanismele nu erau puse la punct'', a spus Orban.
Potrivit acestuia, din 160.000 de persoane care ar fi trebuit să fie relocate, mai puţin de 400 au fost efectiv relocate, ''ceea ce arată clar că centrele de primire nu au fost gata, alte proceduri nu au fost parcurse şi logic ar fi fost întâi să se stabilească mecanismele şi apoi să se ia deciziile privind relocarea''.
În rândul deciziilor importante luate la nivel european, Orban a amintit planul de acţiune UE –Turcia şi înţelegerile cu ţările din Africa, la care s-a ajuns la summitul de la Malta, care produce efectul pe termen mediu şi lung.
''Problema este ce putem face astfel încât acum, în foarte scurt timp, să se reducă drastic intrările în UE. (...) Uniunea nu va putea rezista unui flux continuu de asemenea dimensiuni. Este suficient să vedem ce se întâmplă din punct de vedere politic şi care partide sunt în momentul de faţă în fruntea opţiunilor populaţiilor în multe state membre. E suficient să ne uităm la capacitatea din ce în mai limitată a autorităţilor de a face faţă acestui flux masiv de refugiaţi migranţi ca să înţelegem că prea mult timp nu mai avem şi că dacă la nivel european nu se vor putea lua rapid deciziile necesare, la nivel naţional vor fi luate anumite decizii care vor genera un efect de avalanşă cu consecinţe greu de stabilit în momentul de faţă'', a mai spus consilierul prezidenţial.
El a precizat că decizia de a înfiinţare a Corpului European de Protecţie a Coastei este o soluţie pe care România o sprijină şi că centrele de primire ''trebuie să fie cât mai rapid pregătite şi să fie gata mai ales în Grecia''. Potrivit oficialului, ''Acordul UE- Turcia trebuie să-şi producă efectiv efectele''.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe