Liberal-democraţii l-au informat pe Băsescu despre stadiul moţiunii de cenzură

Liderul PLD Theodor Stolojan a declarat joi, după consultările cu şeful statului, că reprezentanţii acestui partid l-au informat pe preşedinte despre stadiul moţiunii de cenzură "la adresa acestui Guvern incompetent".

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Liberal-democraţii l-au informat pe Băsescu despre stadiul moţiunii de cenzură

Liberal-democraţii l-au informat pe Băsescu despre stadiul moţiunii de cenzură

Stolojan a fost întrebat dacă şeful statului i-a încurajat pe liberal democraţi în demersul legat de moţiunea de cenzură. "Preşedintele Traian Băsescu ne-a spus că moţiunea de cenzură este un instrument al opoziţiei, deci este o acţiune pe care noi, ca partid de opoziţie o vom folosi", a spus Stolojan.

El a fost întreabat dacă liderul deputaţilor PD Cristian Rădulescu le-a transmis liberal-democraţilor semnăturile democraţilor pentru susţinerea moţiunii. La această întrebare a răspuns Gheorghe Flutur: "PLD şi PD au semnat moţiunea". El a adăugat că speră că până la sfârşitul săptămânii viitoare să fie strânse şi restul de semnături necesare pentru depunerea moţiunii în Parlament.

Preşedintele PLD a mai declarat că reprezentanţii partidului l-au informat pe preşedinte "despre ideea retragerii din Parlament a proiectului de buget pe 2008, pentru că acesta nu mai este confirmat de realităţile economice", în caz contrar, parlamentarii PLD urmând să voteze împotriva acestuia, la dezbaterea din plenul Camerelor reunite.

Stolojan a spus că proiectul de buget nu mai este valabil în condiţiile în care inflaţia a ieşit din ţintele propuse, iar cursul leu-euro s-a depreciat. Stolojan a mai spus că proiectul de buget pentru 2008 nu mai corespunde cu "realitatea legată de nivelul salariilor", referindu-se la suma avansată de Guvern în legătură cu salariul minim pe economie.

Stolojan a acuzat Guvernul că a creat premise pentru ca anul viitor să aibă loc foarte multe rectificări bugetare. Stolojan a spus că tema legată de bugetul pe 2008 nu a fost pe agenda anunţată de şeful statului pentru consultările de la Cotroceni, dar că totuşi a fost discutată cu acesta în cadrul întâlnirii.

El a spus că în legătură cu votul uninominal PLD va susţine iniţiativa legislativă a PD şi că în legătură cu reformarea sistemului de învăţământ PLD a propus şefului statului "ideea de a restabili în sistemul de învăţământ, în special în cel superior, ierarhia valorilor", "asigurarea de şanse egale în învăţământul primar", "o nouă valoare dată statutului dascălilor din punct de vedere social şi financiar" şi "asigurarea unui parteneriat între sistemul public şi cel privat astfel încât sistemul de învăţământ să corespundă necesităţilor de forţă de muncă ale economiei".

Temele consultărilor au fost votul uninominal şi pactul pentru educaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici