Liberalii şi-au modificat statutul în raport cu Legea votului uninominal

Liberalii au modificat, vineri, la Congresul extraordinar al PNL, şi prevederile statutului PNL privind atribuţiile structurilor partidului în desemnarea candidaţilor în colegiile uninominale, ca urmare a adoptării votului uninominal.

Urmărește
57 afișări
Imaginea articolului Liberalii şi-au modificat statutul în raport cu Legea votului uninominal

Liberalii şi-au modificat statutul în raport cu Legea votului uninominal

Potrivit noului statut, preşedintele PNL nu mai are atributul de a propune candidaţii care deschideau listele de Bucureşti pentru alegerile parlamentare, ci propune Delegaţiei Permanente candidaţii pentru câte un colegiu la Camera Deputaţilor şi un colegiu la Senat, în circumscripţia electorală Bucureşti pentru alegerile parlamentare.

Nici Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti nu va mai înainta Delegaţiei Permanente a partidului listele candidaţilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, cu excepţia locurilor întâi, ci candidaţii pentru Cameră şi Senat din circumscripţia electorală Bucureşti.

Delegaţia Permanentă (DP) nu va mai valida listele candidaţilor pentru alegerile parlamentare, ci candidaţii pentru acest scrutin, desemnaţi de Delegaţiile Permanente Teritoriale ale filialelor care au obţinut la ultimele alegeri rezultate electorale peste media naţională a partidului, la votul pentru lista de consilieri judeţeni şi la votul pentru Parlamentul European. Ca urmare a adoptării votului uninominal, DP nu mai stabileşte nici candidaţii de pe locul întâi pe listele din circumscriptia electorală Bucureşti pentru alegerile parlamentare, la propunerea preşedintelui PNL, ci stabileşte candidaţii la alegerile parlamentare pentru un colegiu la Camera Deputaţilor şi un colegiu la Senat, pentru Bucureşti, la propunerea preşedintelui PNL.

O altă consecinţă este şi faptul că BPC validează atât lista de candidaţi pentru primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, cât şi lista de candidaţi pentru preşedinţii de Consilii Judeţene, la propunerea Delegaţiilor Permanente Teritoriale.

De asemenea, Delegaţia Permanentă Teritorială este compusă, alături de parlamentarii, primarii şi viceprimarii, membri PNL, şi din preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene. Atribuţiile DP Teritoriale au fost schimbate în sensul că nu mai propun spre validare centrului doar lista de candidaţi pentru primăriile reşedinţă de judeţ, ci şi listele de candidaţi pentru preşedinţiile de Consilii Judeţene.

Liberalii au mai introdus în noul statut al PNL, o prevedere potrivit căreia "PNL îşi asumă istoria şi tradiţia sa, reprezentarea ideilor şi valorilor liberale, civice şi ale dreptei democratice româneşti".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici