Liberalii vor vota „la vedere” cererea de ridicare a imunităţii lui Nelu Tătaru. Începe votul

Liberalii vor vota favorabil, „la vedere”, cererea de ridicare a imunităţii lui Nelu Tătaru, anunţă liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, Gabriel Andronache. La ora transmiterii ştirii începe votul, care este secret, cu bile.

Urmărește
73 afișări
Imaginea articolului Liberalii vor vota „la vedere” cererea de ridicare a imunităţii lui Nelu Tătaru. Începe votul

Liberalii vor vota „la vedere” cererea de ridicare a imunităţii lui Nelu Tătaru. Începe votul

Gabriel Andronache a declarat că grupul parlamentar PNL va vota pentru această cerere a ministrului Justiţiei.

„Este o procedură parlamentară, considerăm că este necesar votul acesta pentru ca procedurile ulterioare să fie realizate, cu menţiunea ca prezumţia de nevinovăţie există, ea nu trebuie dovedită, cum cerea un coleg, aici”, a spus el.

Gabriel Andronache a anunţat că PNL va vota la vedere pentru cererea ce îl vizează pe Nelu Tătaru.

„Astăzi, stimaţi colegi, vorbim despre găinării. Pare că DNA-ul care a fost construit după chipul şi asemănarea lui Ciucă şi a lui Iohannis se ocupă de găinării şi de găini, la modul propriu. Este absolut paradoxal să-l vedem pe domnul Ciucă în mulţime, astăzi, la Sfânta Parascheva, cu domnul Axente (Costel Alexe - n.r.) şi cu domnul Chirica de la Iaşi, care sunt acuzaţi de DNA şi DIICOT de tunuri de milioane de euro. Deci, domnul Ciucă, omul lui Iohannis, stă binemersit lângă doi oameni pătaţi, nu cu găini, ci cu afaceri grele de milioane de euro, şi îl aruncă la câini pe Nelu Tătaru pentru că i s-ar fi găsit în frigider nişte găini pe care nu le poate justifica. Şeful DNA este tot un găinar, se numeşte Voineag. Domnul Voineag a ajuns în acea funcţie, acoperindu-i domnului Ciucă al lui Iohannis, afacerea cu plagiatul. Vă aduceţi aminte? Dubioasă treabă şi vă rog să deschideţi ochii pentru că aceste găinării s-ar putea să vă ajungă pe unii dintre dumneavoastră dacă nu-i faceţi de plac lui Ciucă. Atenţie la statul acesta, care are o dublă măsură”, spune Emanuel Ungureanu (USR).

Scrisoarea ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, privind solicitarea de ridicare a imunităţii lui Nelu Tătaru, a fost trimisă vineri.

Comisia juridică a aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, raportul de încuviinţare a cererii parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că social-democraţii vor vota în favoarea cererii de ridicare a imunităţii deputatului.

„Ştiţi foarte bine, cum votăm pentru ridicarea imunităţii. N-a mai fost nicio excepţie de foarte mulţi ani. Şi cred că, în sfârşit, au înţeles că Parlamentul nu este pentru a avea imunitate pentru fapte penale. Are imunitate pentru declaraţii politice. S-a încheiat acea epocă”, a spus Marcel Ciolacu.

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost pus, joi, sub urmărire penală de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). E cercetat pentru luare de mită în formă continuată de 57 de ori.

„În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal <Dimitrie Castroian> Huşi, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienţi/aparţinători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenţii chirurgicale, consult pacienţi ori eliberare de reţete medicale. În cauză se mai efectuează urmărirea penală şi privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită”, arăta DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici