Lider din Opoziţie: Pentru ciuma roşie, infrastructura ţării nu reprezintă interes decât în funcţie de şpagă

Preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a declarat, vineri, că ”pentru ciuma roşie, infrastructura ţării nu reprezintă interes decât în funcţie de şpaga pe care o pot încasa”, după ce Darius Vâlcova afirmat că e mai avantajos ca unele proiecte să fie făcute în parteneriat-public privat în România.

Urmărește
167 afișări
Imaginea articolului Lider din Opoziţie: Pentru ciuma roşie, infrastructura ţării nu reprezintă interes decât în funcţie de şpagă

Lider din Opoziţie: Pentru ciuma roşie, infrastructura ţării nu reprezintă interes decât în funcţie de şpagă

”PSD ne lasă o ţară pârjolită. Babuinii din PSD ne-au condamnat la subdezvoltare. România se bate, în statistici, cu ţările bananiere, la infrastructură. Autostrăzile au devenit un vis prea îndepărtat pentru fiecare cetăţean al acestei ţări. Stăm şi ne mirăm cum toţi vecinii nostri (nu mai vorbim de Vestul Europei) reuşesc să dezvolte reţele întregi de şosele moderne, iar noi, dăm în gropi, pe tot teritoriul României. În disperare de cauză, oamenii au început să se organizeze şi să facă presiuni la adresa Guvernului, ca să facă ceva. Ne-am săturat de atâtea frustrări pe care le trăim! Chiar şi comisarul european, Corina Creţu, care provine tot din PSD, se arată exasperată de indolenţa Guvernului Dăncilă”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

El a mai afirmat că, deşi România are la dispoziţie fonduri foarte generoase de la UE pentru construcţia de autostrăzi, ”căpcăunii din cabinetele ministeriale” decid să pornească proiecte de infrastructură în parteneriat public-privat.

”Vezi cazul autosrăzii Ploieşti - Braşov sau al autostrăzii Moldovei! Ştim foarte bine că, până acum, toate proiectele PPP, au eşuat, lamentabil m. De ce oare, guvernanţii se încăpăţânează, să urmeze această cale? Nu altă explicaţie decât, şpaga. Fondurile europene nu pot fi comisionate, sunt prea multe reguli care trebuie respectate, sunt controale la sânge. Aşa că mai bine pesediştii umblă la banii din bugetul propriu, pe care îi administrează şi pe care îi pot căpuşa. Pentru ciuma roşie, infrastructura ţării nu reprezintă interes decât în funcţie de şpaga pe care o pot încasa. Şi aşa suntem blestemaţi de o clică de politicieni oneroşi, care vor lăsa, în urmă, o ţară pârjolită”, a conchis liderul PMP.

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a afirmat, joi pe Facebook, că e mai avantajos ca unele proiecte să fie făcute în parteneriat-public privat în România, în condiţiile în care BEI elaborează studii în valoare de 120 milioane de euro.

"Cifrele nu mint niciodata. Hai sa vedem! Comisia Europeana aloca RO 150 milioane euro pentru studiile si constructia (inclusiv dotarea) a 3 spitale. Studiile, conform BEI, cei care le si elaboreaza, costa 120 milioane euro. Conform acelorasi studii BEI, constructia si dotarea celor 3 spitale costa 1,2 miliarde euro. (Probabil din cele 30 de milioane euro ramase). Intre timp, statul roman scoate in parteneriat public privat studiul, constructia si dotarea unui spital, cu 140 milioane euro. Asta, ca sa intelegem exact cum stau lucrurile!"; a scris Vâlcov pe Facebook.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a scris, joi, pe Facebook, că este „mâhnită” de faptul că discuţiile despre finanţarea din fonduri europene a spitalelor regionale din Craiova, Iaşi şi Cluj „se duc într-o zonă a speculaţiilor şi disputelor”.

„În legătură cu informaţiile apărute azi în presă referitoare la spitalele regionale de la Craiova, Iaşi şi Cluj, doresc să fac următoarele precizări: În timpul procesului de pregătire a perioadei de finanţare 2014-2020, Ministerul Dezvoltării Regionale a propus Comisiei Europene introducerea acestui obiectiv de construire a celor trei spitale regionale în cadrul Programului Operaţional Regional, cu care Comisia a fost de acord şi, prin urmare, a fost semnat la 23 iunie 2015. Decizia Comisiei Europene a fost întemeiată pe propunerea părţii române. În cadrul acestui program, România a propus utilizarea a 300 de milioane de euro (150 milioane euro finanţare UE, 150 milioane fonduri naţionale) pentru 3 spitale regionale, ce urmau a fi construite la Iaşi, Cluj şi Craiova”, a scris, joi, pe Facebook, comisarul european Corina Creţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici