- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (16.09.2010, 14:52)
- Alina Novaceanu , Alina Novaceanu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liderii de grup au discutat cu Anastase despre independenţi, fără a se ajunge la un acord
Liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor s-au întâlnit joi cu preşedintele Camerei, Roberta Anastase, pentru a discuta pe tema constituirii grupului de independenţi, fără a se ajunge însă la un acord.
Urmărește
20 afișări
Liderii de grup au discutat cu Anastase despre independenţi, fără a se ajunge la un acord (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
Liderul grupului parlamentar al PSD, Mircea Duşa, a declarat după întâlnire că PSD nu poate accepta "anumite pretenţii" privind constituirea grupului de independenţi, deoarece încalcă prevederile Regulamentului, Constituţia şi votul dat de electorat.
El a arătat că deputaţii independenţi doresc să fie reprezentaţi legal în Comitetul liderilor de grup, care stabileşte ordinea de zi a plenului, iar "acest lucru nu este posibil", deoarece "electoratul nu a mandatat un grup de independenţi constituit în timpul desfăşurării activităţii Camerei".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
"Electoratul este cel care a trimis deputaţii şi senatorii în Parlament şi configuraţia politică, aşa cum este în interpretarea Curţii Constituţionale, păstrează proporţia de la începutul constituirii Camerei. În aceste condiţii, sigur că vom mai discuta, probabil, şi luni acest subiect, dar în condiţiile în care se respectă Constituţia, deciziile Curţii Constituţionale, Regulamentul Camerei şi, mai ales, votul dat de electorat", a spus Mircea Duşa.
La rândul său, liderul deputaţilor independenţi, Eugen Nicolicea, a declarat că opoziţia doreşte amânarea constituirii grupului independenţilor.
"A fost o discuţie pentru a amâna o situaţie care nu e normală, adică cine este minoritar în plen poate fi majoritar în Biroul Permanent. Scopul opoziţiei a fost să se mai amâne puţin", a explicat Nicolicea referindu-se la faptul că opoziţia deţine majoritatea în Biroul Permanent şi este în minoritate în plen.
Eugen Nicolicea a arătat că liderul independenţilor trebuie să facă parte cu drept de vot din Comitetul liderilor care stabileşte ordinea de zi a plenului, afirmând că prevederea din Regulament potrivit căreia liderul de grup votează conform configuraţiei iniţiale stabilită în urma alegerilor este "neconstituţională, chiar prostească".
"Există un reprezentant în comitetul liderilor, eu sunt, situaţia este doar că e o prevedere în Regulament, după părerea lor bună, după părerea mea neconstituţională şi chiar prostească, şi anume că liderul votează conform configuraţiei iniţiale. Înseamnă că eu votez pentru sau contra cu ponderea zero", a explicat Nicolicea.
El a mai spus că există o propunere de modificare a Regulamentului pentru a înlocui referirea la ponderea politică iniţială cu ponderea politică, iar această propunere a trecut de comisia de regulament şi se află în Biroul Permanent în care opoziţia are majoritate. "Şi opoziţia a decis să se mai discute dacă realitatea există", a arătat Nicolicea, adăugând că, dacă opoziţia nu va dori să supună aprobării plenului această propunere de modificare a Regulamentului, se va adresa direct plenului.
Nicolicea a mai spus că nu a solicitat locuri în Biroul permanent.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe