- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (16.09.2010, 14:52)
- Alina Novaceanu , Alina Novaceanu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liderii de grup au discutat cu Anastase despre independenţi, fără a se ajunge la un acord
Liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor s-au întâlnit joi cu preşedintele Camerei, Roberta Anastase, pentru a discuta pe tema constituirii grupului de independenţi, fără a se ajunge însă la un acord.
Urmărește
20 afișări
Liderii de grup au discutat cu Anastase despre independenţi, fără a se ajunge la un acord (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
Liderul grupului parlamentar al PSD, Mircea Duşa, a declarat după întâlnire că PSD nu poate accepta "anumite pretenţii" privind constituirea grupului de independenţi, deoarece încalcă prevederile Regulamentului, Constituţia şi votul dat de electorat.
El a arătat că deputaţii independenţi doresc să fie reprezentaţi legal în Comitetul liderilor de grup, care stabileşte ordinea de zi a plenului, iar "acest lucru nu este posibil", deoarece "electoratul nu a mandatat un grup de independenţi constituit în timpul desfăşurării activităţii Camerei".
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
"Electoratul este cel care a trimis deputaţii şi senatorii în Parlament şi configuraţia politică, aşa cum este în interpretarea Curţii Constituţionale, păstrează proporţia de la începutul constituirii Camerei. În aceste condiţii, sigur că vom mai discuta, probabil, şi luni acest subiect, dar în condiţiile în care se respectă Constituţia, deciziile Curţii Constituţionale, Regulamentul Camerei şi, mai ales, votul dat de electorat", a spus Mircea Duşa.
La rândul său, liderul deputaţilor independenţi, Eugen Nicolicea, a declarat că opoziţia doreşte amânarea constituirii grupului independenţilor.
"A fost o discuţie pentru a amâna o situaţie care nu e normală, adică cine este minoritar în plen poate fi majoritar în Biroul Permanent. Scopul opoziţiei a fost să se mai amâne puţin", a explicat Nicolicea referindu-se la faptul că opoziţia deţine majoritatea în Biroul Permanent şi este în minoritate în plen.
Eugen Nicolicea a arătat că liderul independenţilor trebuie să facă parte cu drept de vot din Comitetul liderilor care stabileşte ordinea de zi a plenului, afirmând că prevederea din Regulament potrivit căreia liderul de grup votează conform configuraţiei iniţiale stabilită în urma alegerilor este "neconstituţională, chiar prostească".
"Există un reprezentant în comitetul liderilor, eu sunt, situaţia este doar că e o prevedere în Regulament, după părerea lor bună, după părerea mea neconstituţională şi chiar prostească, şi anume că liderul votează conform configuraţiei iniţiale. Înseamnă că eu votez pentru sau contra cu ponderea zero", a explicat Nicolicea.
El a mai spus că există o propunere de modificare a Regulamentului pentru a înlocui referirea la ponderea politică iniţială cu ponderea politică, iar această propunere a trecut de comisia de regulament şi se află în Biroul Permanent în care opoziţia are majoritate. "Şi opoziţia a decis să se mai discute dacă realitatea există", a arătat Nicolicea, adăugând că, dacă opoziţia nu va dori să supună aprobării plenului această propunere de modificare a Regulamentului, se va adresa direct plenului.
Nicolicea a mai spus că nu a solicitat locuri în Biroul permanent.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe