- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liderii de sindicat şi membrii CES, obligaţi să-şi publice declaraţiile de avere
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis marţi la dezbaterile asupra Legii ANI să instituie obligativitatea de a-şi depune şi publica declaraţiile de avere pentru liderii de sindicat şi membrii CES, asemenea parlamentarilor, primarilor şi celorlalte categorii supuse acestei prevederi.
Liderii de sindicat şi membrii CES, obligaţi să-şi publice declaraţiile de avere
Totodată, Comisia juridică a Camerei a stabilit reintroducerea în Legea ANI a termenului de trei ani în care Agenţia poate face verificări, precum şi reintroducerea prevederii referitoare la o singură declaraţie de avere, aşa cum a solicitat, în punctul său de vedere, susţinut în faţa Comisiei, premierul Emil Boc.
"Am decis reintroducerea termenului de trei ani în care ANI poate să facă verificări. Vor fi reintroduce şi comisiile de control al averilor, cele de pe lângă Curtea de Apel. Am introdus obligativitatea de a publica declaraţia de avere pentru membrii CES. Aşa cum au toate categoriile profesionale - parlamentari, primari - vor avea şi ei. S-a introdus obligativitatea aceasta şi pentru liderii de sindicat. De asemenea, va fi o singură declaraţie de avere", a declarat preşedintele Comisiei juridice, deputatul PDL Daniel Buda.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
El a precizat că nu vor fi probleme referitoare la păstrarea principiilor şi spiritului Legii ANI existente în forma iniţială a proiectului de lege, adoptat de Cameră.
"Ne aplecăm asupra fiecărui text din lege pentru a înlătura toate acele asperităţi care ţin de normele de tehnică legisaltivă, de fluenţa textului, astfel încât să avem o lege care să reziste din toate punctele de vedere la Curtea Cosntituţională", a spus Buda.
Comisia juridică are termen până vineri pentru a pune în acord Legea ANI cu decizia CCR şi a stabili forma care va fi supusă dezbaterii plenului, în sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare.
Premierul Emil Boc, prezent la Comisie, în debutul şedinţei, a susţinut revenirea la forma Legii ANI adoptată iniţial de Camera Deputaţilor şi reintroducerea în proiectul de lege a prevederilor amendate sau eliminate de către Senat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.