Liderii Jobbik:Şi celelalte partide din Ungaria ar trebui să-şi deschidă birouri în Ţinutul Secuiesc

Reprezentanţii conducerii partidului ungar de extremă dreaptă Jobbik, reuniţi, vineri, într-o şedinţă la Târgu Mureş, consideră că şi celelalte partide din Ungaria ar trebui să îşi deschidă birouri în "Ţinutul Secuiesc", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1 afișare

Europarlamentarul Jobbik Szegedi Csanad, care şi-a deschis anul trecut un birou la Târgu Mureş, a spus că şedinţa de vineri a prezidiului Jobbik reprezintă o premieră în istoria modernă a Ungariei, fiind prima dată când conducerea unui partid din Ungaria se reuneşte în afara ţării, într-o regiune locuită preponderent de maghiari precum "Ţinutul Secuiesc".

El a adăugat că şi celelalte partide din Ungaria ar trebui să îşi deschidă birouri în "Ţinutul Secuiesc".

"Încercăm o presiune asupra celorlalte partide din Ungaria, ca şi ele să vină în Ţinutul Secuiesc şi să-şi deschidă birouri aici. Jobbik nu vrea să reprezinte maghiarimea din Ardeal stând în Budapesta, ci venind la Târgu Mureş pentru a se întâlni cu ONG-uri şi locanici, pentru a se informa despre situaţia din Ardeal. E un pas mare, primul din istoria politicii moderne a Ungariei, este prima dată când tot prezidiul unei formaţiuni a ţinut o şedinţă peste graniţele Ungariei", a spus Szegedi Csanad.

De aceeaşi părere a fost şi preşedintele formaţiunii, Vona Gabor, care a spus că şedinţa de la Târgu Mureş a Prezidiului Jobbik este un pas important şi în istoria acestui partid.

"E o zi importantă şi în istoria Jobbik. Până acum niciun alt partid nu şi-a ţinut şedinţa conducerii în afara Ungariei, în zonele unde trăiesc preponderant maghiari. Fiecare maghiar, indiferent unde trăieşte, face parte din naţiunea maghiară. Jobbik a arătat că nu e partid extremist, nu caută scandaluri, ci e un adept al rezolvării problemelor maghiarimii din jurul Ungariei", a adăugat Vona Gabor.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici