Liderii PNL, PSD şi PC Mureş au semnat protocolul de constituire a USL în judeţ

Liderul PNL Mureş, Ciprian Dobre, cel al filialei judeţene a PSD, Alexandru Petru Frătean, şi şeful PC Mureş, Marian Cornaciu, au semnat, miercuri, protocolul de constituire a USL în judeţ, care are un punct în plus faţă de cel naţional, respectiv că în USL nu vor fi primiţi "fugarii" din PDL.

Urmărește
13 afișări

Preşedintele PNL Mureş, deputatul Ciprian Dobre, a declarat, în conferinţa de presă care a urmat semnării protocolului de constituire a USL Mureş, că este vorba de o prevedere suplimentară faţă de protocolul naţional al USL, cuprinsă în articolul 12 din protocolul judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform prevederii, "Părţile semnatare se angajează să nu accepte nicio cerere de adeziune din partea membrilor PDL, care au făcut sau fac parte din organele de conducere sau execuţie ale acestei formaţiuni politice, indiferent de nivelul acestor funcţii".

"USL nu este Crucea Roşie, noi nu dăm ajutor nici fugarilor din PDL, probabil nici independenţilor de la UNPR. Cred că USL este construcţia politică care va guverna România până în 2020. (…) Dacă noi vom lua peste o lună, două luni sau un an fugarii de la PDL, care astăzi sunt parte a deciziilor ce au dus ţara la faliment, vom continua ce au făcut toate partidele după '90 - să dăm de fapt voie la migraţia politică. Noi nu vom primi membrii PDL în USL, este important să transmitem acest mesaj, că nu vom mai face politica pe care au făcut-o alţii în ultimii 20 de ani în România", a spus Dobre, adăugând că fiecare dintre formaţiunile componente ale USL judeţean şi Uniunea constituită la nivel judeţean vor transmite această hotărâre la nivel central.

Potrivit liderilor USL Mureş, protocolul prevede şi că, în termen de 30 de zile de la semnare, se va analiza posibilitatea schimbării majorităţilor constituite în judeţ de oricare dintre formaţiunile componente ale USL, cu PDL. De asemenea, se va analiza posibilitatea schimbării unor viceprimari PDL din localităţi.

"Nu sunt multe cazuri, maxim şase", a spus Dobre.

Potrivit acestuia, majorităţi care să fie constituite de vreo formaţiune din USL cu UDMR nu există în judeţ.

Dobre a exclus posibilitatea unei reconfigurări a majorităţii PNL-UDMR din Consiliul Judeţean Mureş (unde UDMR are 14 reprezentanţi, PNL - opt, PDL - şapte şi PSD - şase), arătând că nu crede că în noul context politic PDL va cere din nou schimbarea vicepreşedintelui liberal al acestui for, Cristian Chirteş.

Liderii USL au precizat că sunt dispuşi la o eventuală colaborare cu UDMR pe plan judeţean şi chiar la nivelul municipiului Târgu Mureş.

"Am spus că suntem dispuşi, pe plan local, la nivelul judeţului şi al municipiului Târgu Mureş. Candidatul USL la Primăria Târgu Mureş va fi stabilit în urma unui sondaj, iar în această vară ar putea fi anunţat", a precizat Dobre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici