Liderii REPER se întâlnesc marţi cu premierul Marcel Ciolacu pe tema datei prezidenţialelor

Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, copreşedinţii Partidului REPER, şi deputatul Alin Prunean, vicepreşedinte REPER, participă marţi, începând cu ora 09:00, la consultările convocate de premierul Marcel Ciolacu pe tema stabilirii calendarului organizării alegerilor prezidenţiale din toamnă.

125 afișări
Imaginea articolului Liderii REPER se întâlnesc marţi cu premierul Marcel Ciolacu pe tema datei prezidenţialelor

Liderii REPER se întâlnesc marţi cu premierul Marcel Ciolacu pe tema datei prezidenţialelor

„Aceste consultări ar fi trebuit să aibă loc cu partidele politice şi cu societatea civilă înainte de a decide comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale şi de a asuma o Ordonanţă de urgenţă pentru organizarea alegerilor prin care s-a ignorat legea şi s-a încălcat dreptul partidelor politice de a avea delegaţi în secţii. După pseudo-consultări, aşteptăm o asumare a gestiunii dezastruoase a alegerilor din 9 iunie, soluţionarea cererilor de renumărare REPER, pe care Biroul Electoral Central le-a ignorat, precum şi iniţierea unei reforme electorale care să permită, între altele, reprezentarea corectă a formaţiunilor politice şi a candidaţilor independenţi în secţii, alegeri locale pentru primari în două tururi de scrutin, acces egal la competiţia electorală, fără reguli absurde şi prohibitive precum condiţia de a strânge sute de mii de semnături pentru a putea participa la alegeri. Monopolul politic al legislaţiei electorale nu face parte din jocul democratic", au declarat copreşedinţii REPER.

Marcel Ciolacu discută luni şi marţi, la Guvern, cu partidele despre calendarul pentru alegerile prezidenţiale.

Până la ora transmiterii ştirii, reprezentanţii USR şi AUR s-au întâlnit cu premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici