Liderul AUR: Vrem, prin planul Simion, ca România să fie ţara turismului

  • Preşedintele AUR, George Simion, a prezentat vineri, în Staţiunea Olimp din Constanţa, măsurile prin care AUR îşi propune să readucă la viaţă turismul românesc.
  • Măsurile sunt incluse în Planul Simion, cu care preşedintele AUR candidează la alegerile prezidenţiale.
Urmărește
222 afișări
Imaginea articolului Liderul AUR: Vrem, prin planul Simion, ca România să fie ţara turismului

Liderul AUR: Vrem, prin planul Simion, ca România să fie ţara turismului

„De unde aveam turişti din fostele ţări comuniste şi din Suedia şi alte state vestice, am lăsat un întreg patrimoniu pradă mucegaiului. Vrem, prin planul Simion, ca România să fie ţara turismului. Putem face acest lucru. 98% din firmele de turism au capital românesc. Cu toate acestea avem numai 2 milioane de turişti anual, turişti străini, pe când românii anul trecut au plecat 3,5 milioane în străinătate pentru turism, din care un milion numai în Turcia. Asta este imaginea actuală a sectorului românesc”, a declarat George Simion, în cadrul evenimentului de prezentare al Planului Simion pentru turism.

Preşedintele AUR susţine că o componentă importantă pentru revitalizarea turismului românesc este infrastructura.

„Marea majoritate a turiştilor astăzi vin, cum am venit mai toţi de aici, pe cale rutieră. De aceea, autostrada A2 trebuie legată urgent şi trebuie urgentată legarea sudului litoralului de autostrada A2 şi continuarea autostrăzii. De aceea, toate lucrările de infrastructură rutieră trebuie finalizate, pentru că altfel vorbim degeaba de turism dacă nu avem infrastructură. Ce trebuie făcut în plus? Pentru că nu o să avem, indiferent câte şosele vom avea, nu o să avem loc cu toţii pe şosea. De aceea trebuie să găsim şi alte căi de a ajunge la destinaţie. Aeroportul Tuzla trebuie dezvoltat”, a subliniat George Simion.

O altă măsură care se regăseşte în Planul Simion este stimularea turiştilor prin acordarea de prime de incoming de 10 euro pentru cei care rămân într-o unitate hotelieră mai mult de trei zile.

„Românii preferă să nu stea în România, din cauza mai multor motive. Avem satul românesc, Marea Neagră, Delta şi Munţii Carpaţi, dar nu avem un plan de promovare. Fără un plan nu vom putea reuşi să creştem. O altă problemă este urbanismul. Când românii se duc în Spania se duc cu un motiv. În staţiuni s-a construit haotic, fără să existe un plan în acest sens. Avem nevoie ca statul să intervină şi să creeze mijloacele pentru a crea această infrastructură de turism”, a declarat Marius Lulea, prim-vicepreşedinte AUR, în cadrul evenimentului organizat la Olimp.

Despre problemele din turismul românesc a vorbit şi Mohammad Murad, om de afaceri, propunerea AUR pentru portofoliul de viceprim-ministru cu atribuţii în Turism şi Antreprenoriat.

„România are nevoie astăzi mai mult ca niciodată de un preşedinte dedicat, un preşedinte implicat, un preşedinte care are curaj să spună nu când e vorba de interesele României. Da, domnul preşedinte Simion este o persoană care poate să asume orice lucru. Este un tânăr atipic, ambiţios. Sunt foarte atent, ştiu ce înseamnă turismul, sunt un medic care am venit şi am făcut radiografia turismului românesc. Făcând această radiografie a turismului românesc în prezent, am observat următoarele: 500 de mii de oameni lucrează, activează în turism şi în anexele lui; venituri numai la nivel de PIB 5,5 miliarde. Cel mai trist aspect: la noi vin 2 milioane de vizitatori, dar pleacă aproximativ 4 milioane de români. N-avem nici o cursă Tarom din Cluj, Oradea, Suceava, Iaşi, Sibiu. An de an m-am rugat de cei de la guvernare, am zis că plătesc eu jumătate din cheltuieli, aduceţi români pe litoral. Dar eu am vorbit şi ei, din păcate, niciodată n-au avut ureche să audă - PNL, PSD, PD, toţi la rând. Vi se pare normal să avem două curse pe zi spre Antalya din Cluj şi n-avem o cursă din Cluj spre Constanţa pe săptămână? Ce e gândirea asta? România are ce oferi. Avem foarte multe. Eu consider că România, întreaga Românie, trebuie să devină o staţiune turistică. Peste tot unde privim dăm de lucruri frumoase în România. Dar, din păcate, când e vorba de a face un lucru bun nu suntem în stare”, a declarat Mohammad Murad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici