Liderul OTPDL Cluj îi cere lui Victor Ponta să se desolidarizeze de tinerii PSD acuzaţi de corupţie

Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDL (OTPDL) Cluj, Radu Moisin, i-a cerut, luni, liderului PSD, Victor Ponta, să se desolidarizeze de faptele unor colegi tineri din partid, asupra cărora planează suspiciuni de corupţie sau comportament indecent, iar în caz contrar să demisioneze din funcţie.

6 afișări

Moisin a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că faptul că Ponta tolerează faptele unora dintre aceşti tineri constituie "un pericol la adresa democraţiei reale", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am analizat activitatea celorlalte organizaţii de tineret ale partidelor şi îi solicit preşedintelui PSD, Victor Ponta, fie să se desolidarizeze de gruparea de tineri pe care a promovat-o la nivel naţional, compusă din Dan Şova, Cristian Rizea, Nicolae Bănicioiu, Robert Negoiţă, şi le sugerează să se pună la dispoziţia organelor de anchetă ale statului, fie să îşi depună demisia din funcţie. Faptul că Ponta tolerează faptele unora dintre aceşti tineri constituie un pericol la adresa democraţiei reale. Cetăţenii nu au nicio alternativă viabilă din moment ce întreaga conducere a PSD la nivel naţional este lovită de un flagel de corupţie foarte adânc infiltrat", a spus Moisin.

Potrivit acestuia, Departamentul de Stat al SUA şi-a exprimat recent "îngrijorarea" faţă de implicarea unor politicieni de rang înalt în scandaluri de corupţie sau care vizează prostituţia.

"Referirile indirecte la politicieni precum Nicolae Bănicioiu, liderul TSD, sau Robert Negoiţă constituie un motiv de îngrijorare. De asemenea, s-a descoperit de DLAF o fraudă la Autoritatea pentru Tineret şi Sport, care a fost condusă de deputatul PSD Cristian Rizea, de 3 milioane de euro, pe care o va rambursa România", a spus Radu Moisin.

Liderul OTPDL Cluj l-a acuzat pe preşedintele PSD, Victor Ponta, "că a reuşit să acopere faptele grave de care se face vinovat Cristian Rizea", deşi era şeful OLAF în România şi şef al Corpului de Control al Guvernului.

Radu Moisin a adăugat că un alt mecanism de finanţare la nivelul tinerilor PSD îl reprezintă afacerile lui Dan Şova, care a reuşit să impună "un monopol de consultanţă juridică pe sistemul minier".

"Societăţile din acest sistem minier înregistrează pierderi de zeci de milioane de euro, dar îşi permit să plătească consultanţă juridică de milioane de euro unui cabinet de avocaţi, care lucrează 27 de ore din 24. Eu sunt jurist, dar nu am reuşit aşa ceva, dar gruparea Şova din PSD a reuşit acest lucru", a conchis Radu Moisin.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a primit o invitaţie de la ANAF, în care era solicitat să se prezinte în 24 iunie la sediul ANAF, cu declaraţiile de venit pe 2007 şi 2008 şi cu registrul jurnal de încasări şi plăţi. Adresa aparţinea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a municipiului Bucureşti, Activitatea de Inspecţie Fiscală, Serviciul de Inspecţie Fiscală Persoane Fizice.

Preşedintele PSD era avertizat, în finalul invitaţiei, că neprezentarea la ANAF constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, cu excepţia cazului în care nu sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni.

Invitaţia primită de Ponta era datată 20 iunie 2011, zi în care două cotidiene centrale relatau că un control făcut de ANAF la complexurile energetice Turceni şi Rovinari ar fi demonstrat că firma de avocatură condusă de senatorul Dan Şova, din care a făcut parte şi Victor Ponta ca "senior partner", a încasat ilegal 4,4 milioane de lei. Potrivit relatărilor presei, în raportul făcut de ANAF se concluzionează că mai mult de jumătate din banii încasaţi de SCA "Şova & Asociaţii" de la Turceni şi Rovinari - 4,4 milioane de lei din 7,1 milioane, au fost plătiţi necuvenit în baza unor contracte întocmite defectuos, prin încălcarea prevederilor OUG 34/2006, privind achiziţiile publice.

În 24 iunie, senatorul PSD Dan Şova declara că fosta sa firmă "Şova şi asociaţii" a adus beneficii de câteva zeci de milioane de euro societăţilor Rovinari şi Turceni, el nefiind însă angrenat în serviciile juridice respective.

Şova afirma că a fost parte din "Şova şi asociaţii" până la mijlocul lui 2009.

Contractele pe care firma respectivă le-a încheiat pentru servicii juridice au fost semnate în martie 2007 cu complexul Rovinari şi în iulie 2007 cu Turceni.

El preciza că nu a lucrat în cadrul acestor contracte decât în două ocazii, o întâlnire la AVAS şi una prin care s-a făcut o tranzacţie între Turceni şi ICM (Societatea Comercială pentru Închiderea-Conservarea Minelor). "Am fost în Târgu-Jiu de două ori în viaţa mea. (...) Eu nu am participat la contractele respective, dar îmi pare rău, pentru că m-aş fi acoperit şi eu de gloria de care s-au acoperit colegii mei", afirma senatorul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici