Liderul PCM Covasna: Scenariul Congresului UDMR a fost scris din Bucureşti

Liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, consideră că scenariul Congresului UDMR a fost scris din Bucureşti şi că pentru partidele româneşti este convenabil ca Uniunea să rămână partenerul lor de negociere, deoarece aceasta "nu acţionează în interesul maghiarimii şi al autonomiei".

Urmărește
1 afișare

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că, în opinia sa, Congresul UDMR "nu a fost altceva decât un spectacol de teatru bine regizat dinainte".

Kulcsar Terza a subliniat că scenariul a fost scris din Bucureşti şi nu este întâmplător că, în timp ce toate partidele româneşti, inclusiv cele din opoziţie, au fost invitate la Congresul Uniunii, formaţiunile maghiare din Transilvania, respectiv CNMT şi PCM, nu au primit invitaţii.

Liderul PCM Covasna a afirmat că faptul că liderii PDL, PSD, PNL şi PC au apreciat buna colaborare din ultimii 21 de ani cu Marko Bela şi cu UDMR nu a avut alt scop decât să transmită mesajul că la Bucureşti nu este de dorit o altă formaţiune maghiară decât UDMR, care, în opinia sa, nu acţionează în interesul comunităţii maghiare, al secuimii sau pentru obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc.

"Partidele româneşti au dovedit că pot fi solidare când au un interes comun. În acest caz, interesul lor este ca în politica maghiarilor din Transilvania să nu existe o schimbare şi UDMR să rămână partenerul lor de negociere", a afirmat Kulcsar Terza.

În opinia acestuia, în viitor nu se poate aştepta la o schimbare în politica UDMR şi acest lucru este convenabil formaţiunilor româneşti.

"Congresul ne-a arătat că pentru UDMR partidele româneşti sunt fraţi mai buni, inclusiv cele aflate în opoziţie, respectiv PSD, PNL şi PC, decât organizaţiile maghiare ai căror reprezentanţi nu au fost invitaţi", a spus preşedintele PCM Covasna.

La Congresul UDMR care s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Oradea, au participat liderul PDL, Emil Boc, cel al PSD, Victor Ponta, al PNL, Crin Antonescu, al PC, Daniel Constantin, şi preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu. La acest Congres a fost ales noul preşedinte al UDMR, Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici