Liderul PDL Diaspora: De când şi-a pus pe cap basca PSD-istă, ideile lui Antonescu sunt perturbate

Preşedintele PDL Diaspora, William Brânză, critică declaraţia liderului PNL, Crin Antonescu, privind condiţionarea votului românilor din străinătate, şi declară că, de când şi-a pus pe cap "basca PSD-istă", ideile lui Antonescu sunt "perturbate".

Urmărește
14 afișări

Liderul PDL Diaspora arată, într-o declaraţie remisă luni agenţiei MEDIAFAX, că, pe de o parte, îl surprinde declaraţia lui Crin Antonescu, referitoare la dreptul constituţional al românilor de a vota, pentru că în alegerile prezidenţiale candidatul liberal a fost al doilea votat după preşedintele Traian Băsescu de către românii din străinătate, ceea ce ar fi trebuit să îl onoreze şi să le mulţumească românilor din străinătate, nu să caute să îi denigreze îngrădindu-le dreptul de a-şi exprima opţiunea politică prin vot.

"Pe de altă parte, nu mă mai surprinde nimic, pentru că, de când şi-a pus pe cap basca PSD-istă, constat că ideile dânsului sunt perturbate. Ştiam că basca are numai moţ, dar constat că la domnul Antonescu are şi urechi şi vizetă, ceea ce mă duce cu gândul la o bască rusească. Motiv pentru care domnul Antonescu nici nu mai vede nevoile românilor şi dorinţa acestora de a-şi exercita un drept consfinţit prin Constituţie, refuzând să recunoască faptul că românii din străinătate sunt cei mai implicaţi în realităţile ţării prin faptul că ani de-a rândul au trimis miliarde de euro în România şi susţin economia ţării şi acum, pe timp de criză. Românii din străinătate sunt plătitori de taxe şi impozite în România pentru că au în proprietate o casă, un teren şi, dacă nu au ei, au părinţii rămaşi acasă sau rudele lor", adaugă William Brânză.

Democrat-liberalul precizează că şi-ar fi dorit de la cel care vrea să fie preşedintele românilor, adică inclusiv al celor din străinătate, să cunoască articole din Constituţie. "Restul e de la sine înţeles, cine se aseamănă se adună, PSD+PNL înseamnă ura pentru românii din străinătate care întotdeauna au avut şi vor avea vederi de dreapta, dreaptă de unde domnia sa a ales să nu mai facă parte", mai susţine Brânză.

El îşi exprimă speranţa că legea votului prin corespondenţă va intra în vigoare, pentru a răspunde nevoilor tuturor românilor.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că merită dezbătută condiţionarea dreptului de vot al românilor care nu trăiesc în ţară de plata "a cel puţin unui impozit" în România, potrivit unui interviu acordat publicaţiei italiene "gazetaromaneasca.com", preluat de "Gândul".

Antonescu susţine că subiectul merită dezbătut, în contextul în care "alegerea lui Băsescu a fost decisă de voturile din străinătate, dar consecinţele nu le suportă aceştia, ci românii din ţară".

Contactat de "Gândul", Antonescu a confirmat afirmaţia, insistând asupra faptului că este "doar o ipoteză care merită dezbătută".

În legătură cu proiectul votului prin corespondenţă, pregătit de MAE pentru românii din străinătate, Crin Antonescu spune că PNL nu se opune, dar că se teme că partidul aflat la putere va folosi sistemul pentru a frauda alegerile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici