- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (17.12.2018, 16:04)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liderul PNL a explicat de ce i s-ar părea normal ca UDMR să susţină moţiunea de cenzură
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că UDMR ar trebui să susţină moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, deoarece trebuie să acţioneze în conformitate cu principiile Partidului Popular European, din care Uniunea face parte.
Urmărește
575 afișări
Liderul PNL a explicat de ce i s-ar părea normal ca UDMR să susţină moţiunea de cenzură
„Mi s-ar părea normal ca UDMR să susţină moţiunea de cenzură în primul rând pentru că din punct de vedere politic, european, UDMR este parte a Partidului Popular European şi în mod normal ar trebui să acţioneze în conformitate cu valorile, strategia politică care este hotărâtă la nivel PPE. În al doilea rând cred că parlamentarii oricărui partid inclusiv UDMR trebie să ţină cont de voinţa celor care i-au trimis în Parlament”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul şedinţei de luni a Biroului Executiv al PNL.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Liderul liberal a adăugat că va continua negocierile pentru susţinerea moţiunii de cenzură până la votul acesteia.
„Cu siguranţă vom purta negocieri până la mome ntul dezbaterii şi votul moţiunii de cenzură cu toate grupurile parlamentare şi cu toţi parlamentarii individuali”, a completat Orban.
Preşedintele Kelemen Hunor a declarat, miercurea trecut[, referitor la anunţul Opoziţiei privind moţiunea de cenzură, că până la depunerea documentul se pot discuta ”doar teorii” şi că ”deocamdată nu există nicio alternativă”. El a mai spus că se pune întrebarea dacă ”opoziţia vrea sau nu să guverneze”.
”Moţiunea de cenzură se anunţă din septembrie. Eugen Tomac a avut-o scrisă din septembrie. Încă nu există moţiune de cenzură. Au zis că o depun pe 10, 12, după aceea nu s-a depus. Noi nu am văzut textul. Deocambadată nu s-a depus. Pe de altă parte, am avut o discuţie cu Eugen Tomac, cu Dan Barna, dar nu am avut nicio discuţie cu Ludovic Orban”, a afirmat Kelemen Hunor.
Ulterior, Ludovic Orban, a spus că liderul UDMR, Kelemen Hunor, a pus căruţa înaintea boilor şi că PNL nu discută formarea unui nou Guvern, ci analizează competenţele actualului Executiv.
Moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României” va fi citită luni începând cu ora 16:00 în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, urmând ca în şedinţa de joi, de la ora 10:00 să fie dezbătută şi votată de parlamentari.
163 de parlamentari au semnat textul moţiunii de cenzură iniţiată de Opoziţie.
Este vorba de 68 deputaţi şi 25 senatori liberali, 27 de deputaţi şi 12 senatori USR, 12 deputaţi PMP, şase parlamentari neafiliaţi şi 13 parlamentari Pro România.
În moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României”, Opoziţia critică legile justiţiei. De altfel, Opoziţia îi reproşează premierului Viorica Dăncilă că nu a respectat programul de guvernare asumat la începutul mandatului.
Potrivit art. 92 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputatilor şi Senatului, moţiunea de cenzură este iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se prezintă birourilor permanente, ulterior fiind comunicată Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.
De asemenea, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii, iar dezbaterea acesteia are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
Moţiunea de cezură pentru demiterea Guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost depusă, vinerea trecută, la Parlament.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Orban, după ce s-a declarat întristat de întâlnirea dintre USR şi Dăncilă: Sper să nu se mai întâmple
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe