Prima pagină » Politic » Liderul PNL Bistriţa-Năsăud acuză probleme „de disciplină” în USL la nivel judeţean

Liderul PNL Bistriţa-Năsăud acuză probleme „de disciplină” în USL la nivel judeţean

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Ţintean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că sunt probleme "de disciplină" în USL la nivel judeţean, acestea împiedicându-i pe liberali să facă o rocadă într-o funcţie de viceprimar al Bistriţei deţinută de PNL.
29 apr. 2011, 16:51, Politic

„Dacă era mai multă seriozitate din partea ambelor partide, aveam numărul de voturi pentru înlocuirea viceprimarului. Nu mi se pare suficient de disciplinată USL la nivel judeţean din moment ce noi, liberalii, nu am putut trece prin Consiliul Local Bistriţa un proiect de hotărâre (de înlocuire a viceprimarului Florin Găurean cu Andrei Rusu – n.r.) ce era în interesul USL, nu al meu personal”, a declarat Ţintean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Ţintean a spus că, după şedinţa Consiliului Local Bistriţa în care liberalii nu l-au putut înlocui pe viceprimarul actual cu o altă persoană, a avut o discuţie cu liderul judeţean al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan.

„Nu vor mai fi probleme fiindcă vom corecta lucrurile. Avem ţelul clar definit. Trebuie să câştigăm alegerile în Bistriţa şi să avem majoritate în Consiliul Local. Noi credem că suntem pe un drum bun, dar în politică nimic nu este foarte sigur şi lin. Sunt sincope şi poticneli”, a spus Ţintean.

Ţintean a afirmat că liberalii vor reintroduce pe ordinea de zi a Consiliului Local Bistriţa de luna viitoare proiectul prin care cer schimbarea viceprimarului actual cu consilierul Andrei Rusu având de data aceasta asigurarea PSD că cererea lor va fi aprobată.

Consiliul Local Bistriţa, întrunit, săptămâna trecută, în şedinţă ordinară, a decis să îl menţină în funcţie pe viceprimarul liberal Florin Găurean, în ciuda faptului că filiala Bistriţa-Năsăud a PNL a cerut înlocuirea acestuia cu un alt consilier local PNL, Andrei Rusu.

În favoarea înlocuirii viceprimarului Florin Găurean cu Andrei Rusu au votat nouă consilieri, opt s-au abţinut, iar unul nu a votat. Pentru înlocuirea acestuia erau necesare 11 voturi „pentru” care nu au putut fi obţinute fiindcă de la şedinţă au lipsit doi consilieri, unul de la PSD şi altul de la PNL, aşa încât Găurean a rămas în funcţie.