Liderul PNL Bistriţa-Năsăud: Voiculescu este un fost preşedinte care nu influenţează ACD

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Ţintean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că verdictul dat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul lui Dan Voiculescu nu afectează cu nimic alianţa între PNL şi PC, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
8 afișări

"PC este un partid primenit în care noi avem încredere şi care a venit alături de noi pentru o construcţie liberală şi neoliberală. Este un partid care în frunte are un tânăr destoinic şi care se implică cap-coadă în viaţa partidului. Din punctul nostru de vedere, Dan Voiculescu este un fost preşedinte, un om care s-a retras din viaţa politică şi care, din când în când, mai iese ca şi Ion Iliescu, ca şi Emil Constantinescu să îşi exprime puncte de vedere pe ecranele unor televiziuni şi care, evident, nu influenţează ACD", a spus liderul PNL Bistriţa-Năsăud.

Ţintean a declarat că ACD are ca scop principal să găsească elemente de guvernare care să ajute populaţia României şi care să nu construiască un program de guvernare în folosul unor grupări sau partide cum se întâmplă în prezent.

În ceea ce priveşte verdictul dat de ICCJ, Ţintean a declarat că liberalii nu îşi fac nicio problemă fiindcă şi PDL are în interiorul său oameni care au colaborat cu fosta Securitate.

"Nu ne facem nicio problemă. Nu există nicio diferenţă între ceea ce se întâmplă în interiorul PDL când un fost reprezentant la Anvers sau un deputat Buta sau un fost prefect şi actual şef al Mediului sunt în continuare membri PDL, deşi au fost declaraţi colaboratori ai Securităţii. Noi, ca partid, am susţinut legea lustraţiei. Din punctul de vedere al PNL, noi suntem curaţi şi nu avem nicio problemă să susţinem această formă de lustraţie şi în ce ne priveşte lucrurile merg înainte", a spus el.

Ţintean a reamintit că, în 2005, Traian Băsescu s-a dus la sediul lui Dan Voiculescu să îl invite să participe la guvernare alături de Alianţa DA.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, că liderul conservator Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix". Astfel, ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Senatorul PC Dan Voiculescu declara că este "un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor" şi preciza că procesul va continua la CEDO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici