Liderul PNL Covasna: UDMR şi-a închis ochii în faţa intereselor strategice ale comunităţii maghiare

Liderul PNL Covasna, Marius Obreja, consideră că "UDMR şi-a închis ochii" în faţa intereselor strategice ale comunităţii maghiare, adăugând că el îi va sfătui pe colegii săi de la centru ca Uniunea "să nu mai fie primită la viitoarele discuţii de constituire a actului guvernamental".

Urmărește
2 afișări

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că se aştepta ca UDMR să rămână alături de PDL la guvernare, având în vedere că "lupul îşi schimbă schimbă părul, dar năravul ba".

"Sunt multe parti pris-uri văzute şi nevăzute între UDMR şi PDL", a spus Obreja.

Potrivit liderului PNL Covasna, semnând, miercuri, protocolul de colaborare cu PDL, UDMR ar putea ajunge în ipostaza ca în viitor să fie exclusă din orice parteneriat pentru guvernare, în cazul în care actuala opoziţie ajunge la putere.

"Ca preşedinte al PNL Covasna, îi voi sfătui pe colegii mei de la centru ca UDMR să nu mai fie primită la viitoarele discuţii de constituire a actului guvernamental, având în vedere că nu a părăsit acum guvernarea", a afirmat Marius Obreja.

Potrivit sursei citate, UDMR, rămânând alături de PDL la guvernare, riscă să nu mai intre în Parlament la următoarele alegeri.

Obreja a explicat că sunt două fenomene care arată acest lucru: pe de-o parte, UDMR s-a îndepărtat în ultima perioadă de electoratul său, iar pe de altă parte orice formaţiune care face parte din Guvern se erodează.

"UDMR şi-a închis azi (miercuri - n.r.) ochii în faţa intereselor strategice şi pe termen lung şi mediu ale comunităţii maghiare şi se mulţumeşte cu un interes propriu pe termen scurt", a conchis preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja.

Liderii formaţiunilor din coaliţia guvernamentală au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul de colaborare parlamentară şi guvernamentală.

Protocolul a fost semnat de către preşedintele PDL, premierul Emil Boc, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici