Liderul PSD Covasna: În privinţa extremismului nu este o diferenţă foarte mare între UDMR şi PRM

Liderul PSD Covasna, Horia Grama, afirmă că, în condiţiile în care UDMR a refuzat să se alăture USL, o eventuală colaborare cu Partidul Poporului sau PRM ar fi mult mai potrivită decât una cu UDMR, adăugând că în privinţa extremismului nu este o diferenţă foarte mare între PRM şi UDMR.

Urmărește
7 afișări

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că pentru el nu este o surpriză poziţia UDMR de a rămâne la guvernare alături de PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a subliniat că UDMR a primit din partea USL o "ofertă foarte serioasă" în schimbul retragerii de la guvernare, însă liderii UDMR au preferat "avantajele pe termen scurt, fără să se gândească la viitor".

Grama este de părere că UDMR nu ar trebui să fie primită la viitoarele discuţii de constituire a actului guvernamental, în cazul în care actuala opoziţie ajunge la putere, la fel cum în protocolul de înfiinţare a USL s-a prevăzut să nu existe niciun fel de relaţie cu PDL.

"În orice caz, cum arată sondajele, există alternative la UDMR. Mă refer la Partidul Poporului, care are vreo nouă la sută în sondaje la ora actuală, chiar şi PRM are şapte la sută şi n-aş vedea de ce nu am face o colaborare cu aceste formaţiuni şi am face cu UDMR. Deşi UDMR acuză de extremism, nu cred că diferenţa de extremism este foarte mare între PRM şi UDMR, care, la rândul ei, susţine nişte chestiuni care practic exced Constituţia României şi prevăd fărâmiţarea statului naţional unitar", a spus Horia Grama.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă, ar fi fost de preferat UDMR ca partener al USL, acesta fiind motivul pentru care UDMR a fost invitată să se alăture pentru a putea răsturna actuala putere, însă formaţiunea maghiară a ales să semneze un protocol de colaborare cu PDL.

"Practic, ei (reprezentanţii UDMR - n.r.) s-au pus în această postură de a fi identificaţi sută la sută cu PDL şi cu guvernarea PDL. Şi prin faptul că girează această guvernare dezastruoasă, şi electoratul maghiar va penaliza UDMR. (....) Dacă UDMR rămâne până la capăt alături de PDL, categoric este de preferat Partidul Poporului sau chiar PRM decât UDMR", a conchis liderul PSD Covasna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici