Liderul PSD Covasna: Nu cred că le-ar conveni celor de la Jobbik ca PRM să aibă o şedinţă la Gyula

Preşedintele PSD Covasna, Horia Grama, a spus că i se pare "exagerat" faptul că la Târgu Mureş se va întruni conducerea partidului ungar Jobbik, adăugând că nu crede că le-ar conveni reprezentanţilor acestui partid ca PRM să îşi ţină Consiliul Naţional la Gyula, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
12 afișări

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre faptul că prima şedinţă desfăşurată în afara graniţelor Ungariei a conducerii partidului Jobbik va avea loc la Târgu Mureş.

"Mi se pare exagerat să ţii şedinţa conducerii unui partid naţional în afara graniţelor ţării. Desigur, în interiorul ţării se obişnuieşte acest lucru, respectiv şedinţe în teritoriu, dar în afara graniţelor nu. Deci, este aiurea", a afirmat Horia Grama.

Liderul PSD Covasna a spus că, în opinia sa, probabil nu le-ar conveni celor de la Jobbik ca forul de conducere a PRM să se întrunească în Ungaria.

"Nu cred că le-ar conveni ca Partidul România Mare, pe acelaşi principiu, să îşi ţină Consiliul Naţional la Gyula. Totuşi, un partid acţionează în interiorul graniţelor naţionale, acolo se manifestă, acolo îşi are alegătorii. Probabil din perspectiva dublei cetăţenii ţin şedinţa aici, cine ştie la ce se aşteaptă", a spus Horia Grama.

Preşedintele Cercului de Prieteni Jobbik din Târgu Mureş, Vitus Ors, a declarat, marţi, că în 11 martie, la Târgu Mureş, va avea loc prima şedinţă desfăşurată în afara graniţelor Ungariei a conducerii partidului ungar de extremă dreapta Jobbik, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Vitus Ors, în 11 martie, după şedinţa prezidiului Jobbik, la care va participa inclusiv preşedintele partidului, Vona Gabor, conducerea formaţiunii va avea o serie de întâlniri cu studenţii şi reprezentanţii organizaţiilor maghiare din Târgu Mureş.

"În 11 martie, între 9.00 şi 11.00, va avea loc o întâlnire a prezidiului partidului Jobbik, după care vom avea întâlniri cu presa, cu studenţii din Târgu Mureş, cu organizaţiile maghiare din Târgu Mureş, reprezentanţii lor. Obiectivul este să arătăm maghiarimii din Ardeal că partidul Jobbik nu numai din Budapesta vrea să transmită mesaje, ci aduce politica lui cât mai aproape de oamenii din Ardeal. Din partea Jobbik vor veni preşedintele Vona Gabor şi membrii prezidiului", a spus Vitus.

Potrivit acestuia, este vorba de 10-12 persoane din conducerea partidului Jobbik. Între acestea se regăsesc europarlamentarul Szegedi Csanad, care a deschis un birou la Târgu Mureş, căruia i s-a afiliat Cercul de Prieteni Jobbik, şi Novak Elod, membru al Parlamentului Ungariei care a vizitat anul trecut biroul europarlamentar al lui Szegedi Csanad de la Târgu Mureş.

El a adăugat că Jobbik vrea să demonstreze că nu este un partid extremist, susţinând că este un paradox că mai multe organizaţii de drepturile omului din România cer interzicerea activităţii lui în ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici