Liderul PSD Dolj : Dorinţa e ca până la alegeri viceprimarii PDL să fie înlocuiţi cu viceprimari USL

Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, joi, la semnarea protocolului de constituire pe plan local a Uniunii Social Liberale, că dorinţa alianţei este ca, până la alegerile locale din vara anului viitor, viceprimarii care acum sunt PDL să poată fi înlocuiţi cu viceprimari ai USL.

Urmărește
12 afișări

Preşedinţii organizaţiilor judeţene ale PSD, PNL şi PC, respectiv Ion Prioteasa, Mihai Voicu şi Iulian Bucur, au semnat, joi, la sediul social-democraţilor doljeni protocolul de constituire pe plan local a Uniunii Social Liberale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Azi (joi - n. r.), asistăm la o consfinţire, într-un cadru naţional din fericire, a unei colaborări pe care cele trei partide o au de mai multă vreme în judeţul Dolj. Este o colaborare corectă, în limitele unei competiţii şi a păstrării identităţii celor trei partide. Pe plan local, în afara alegerilor parlamentare, majoritatea acţiunilor politice sunt la nivel administrativ. Ori administraţia trebuie să fie cea mai apropiată de cetăţeni", a declarat liderul liberalilor doljeni, Mihai Voicu.

El a mai spus că cele trei partide îşi propun să câştige în Dolj preşedinţia Consiliului Judeţean, Primăria Craiova şi cât mai multe mandate de parlamentari.

"Acest protocol arată oficial că cele trei sunt compatibile, dar mai ales sunt extrem de hotărâte să câştige următoarele alegeri locale şi parlamentare şi să contribuie la majorităţi în CJ, la câştigarea preşedintelui CJ, la câştigarea Primăriei Craiova şi, prin câştigarea a cât mai multe mandate de parlamentar, să aducă un aport important la o majoritate cu care USL să guverneze", a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu.

La rândul său, liderul PSD Dolj, Ion Prioteasa, a spus că, până la alegerile locale din vara anului 2012, USL va încerca să-i înlocuiască pe viceprimarii PDL cu reprezentanţi ai uniunii.

"Vom avea abordări diferite pentru toate cele 11 localităţi din Dolj şi în mod special pentru municipiu reşedinţă de judeţ, pentru oraşele importante, pentru comunele care au mai mulţi locuitori, dar nu în ultimul rând pentru localităţile care acum au primari PDL. Dorinţa noastră este ca până la alegeri, acolo unde va exista posibilitatea, viceprimarii care acum sunt PDL să poată să fie înlocuiţi cu viceprimari ai USL", a spus Ion Prioteasa.

La semnarea protocolului de constituire a USL au participat parlamentari, primari şi aleşi locali ai celor trei partide.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici