- Home
- Politic
- VASLUI, (22.07.2015, 12:27)
- Theodor Istrate
Liderul PSD Vaslui: Eu îi susţin pe toţi. După ce se aleg, intru în opoziţie cu ei
Preşedintele organizaţiei judeţene Vaslui a PSD, Dumitru Buzatu, a declarat, miercuri, că nu are un favorit pentru funcţia de preşedinte interimar al partidului şi că îi susţine pe toţi, însă, ”după ce se aleg”, el intră în opoziţie cu ei.
Urmărește
342 afișări
Liderul PSD Vaslui: Eu îi susţin pe toţi. După ce se aleg, intru în opoziţie cu ei (Foto: Bogdan Baraghin / Mediafax Foto)
Dumitru Buzatu a refuzat să spună pe cine va susţine miercuri, la Comitetului Executiv al PSD, pentru conducerea interimară a partidului, susţinând că toţi candidaţii vor avea susţinerea sa.
”Eu îi susţin pe toţi. Până când? Până se aleg şi, după ce se aleg, nu ştiu cum se face că dintr-odată intru în opoziţie cu ei”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Dumitru Buzatu.
Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele CN, Rovana Plumb, îşi vor disputa miercuri şefia interimară a partidului, în cadrul Comitetului Executiv, care ar trebui să tranşeze şi problema congresului, pe fondul tensiunilor generate de retragerea lui Victor Ponta din fruntea PSD.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Ponta, despre posibila sa candidatură: Nu candidez contra cuiva, o să iau decizia şi o să anunţ
-
Trump: Putin a vrut denuclearizarea
-
Trump la Davos: „Iubesc Europa”, dar „am nemulţumiri foarte mari” cu Uniunea Europeană
Pe lângă şefia interimară, social-democraţii, reuniţi în Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii, programat să aibă loc miercuri, la ora 15.00, la sala grupului PSD din Camera Deputaţilor, ar trebui să decidă dacă vor organiza congresul în această toamnă, pentru a tranşa problema astfel încât partidul să fie pregătit pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, sau vor amâna congresul pentru sfârşitul anului 2016 sau chiar începutul lui 2017.
Comitetul Executiv Naţional se constituie din: membrii Biroului Permanent Naţional, preşedinţii organizaţiilor PSD judeţene, de sector, a municipiului Bucureşti, Diaspora, PSD Republica Moldova şi PSD Online, membrii Birourilor Permanente ale celor două camere ale Parlamentului precum şi preşedinţii comisiilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi miniştri care sunt membri ai PSD, dacă nu ocupă o altă funcţie.
La lucrările Comitetului Executiv Naţional pot participa în calitate de invitaţi, fără drept de vot, secretarii generali adjuncţi ai PSD, secretarul executiv al Consiliului Naţional, secretarii executivi ai PSD, preşedintele CNDA, preşedintele CNCFI, purtătorul de cuvânt al PSD.
Citeşte şi:
Liviu Dragnea, întrebat dacă vrea candideze la şefia PSD: Eu sunt hotărât, dar anunţ când vreau eu
Liviu Dragnea a calificat drept o greşeală retragerea lui Ponta din fruntea partidului şi a contestat decizia de a o desemna pe Rovana Plumb drept succesor, susţinând că interimatul nu este reglementat în statutul formaţiunii, iar pasul în spate făcut de premier lasă un loc gol la vârful PSD. El a pledat pentru tranşarea problemei de către Comitetul Executiv Naţional.
Cu doar o zi înaintea şedinţei CExN, Dragnea şi-a anunţat, oficial, candidatura pentru interimatul la şefia partidului, intrând în competiţie directă împotriva preşedintelui Consiliului Naţional, Rovana Plumb, care a condus partidul încă de la plecarea lui Victor Ponta în Turcia, pentru operaţia la genunchi. Cu toate acestea, coordonatorul politic al PSD a susţinut că demersul său nu este îndreptat împotriva premierului Ponta, pe care îl sprijină în continuare, fiind "camarazi". El a exlus varianta unui al treilea candidat-iepure, pentru divizarea voturilor.
Victor Ponta, inculpat pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri, a anunţat, pe Facebook, în urmă cu două săptămâni, că se retrage din funcţia de preşedinte al PSD, după o absenţă de o lună din ţară.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe