Liderul UDMR Arad: Sperăm că se va lăsa la latitudinea filialelor semnarea unor protocoale cu PDL

Preşedintele organizaţiei judeţene Arad a UDMR, Kiraly Andras, doreşte ca filialele Uniunii să aibă libertatea de a semna sau nu protocoale cu PDL, afirmând că, în Arad, ar dori semnarea unui astfel de document, pentru că relaţiile locale cu democrat-liberalii "sunt bune, dar nu dau rezultate".

Urmărește
5 afișări

Kiraly Andras, care este şi secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a delarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că, după semnarea protocolului la nivel central dintre partidele din arcul guvernamental, la nivel judeţean ar fi nevoie de astfel de documente "pentru îmbunătăţirea relaţiei cu PDL".

"Au fost discuţii cu noua conducere a UDMR privind semnarea şi la nivel local a unor astfel de protocoale cu PDL, dar nu s-a decis nimic deocamdată, pentru că unii preşedinţi nu doresc documente similare în judeţele lor. Eu sper că se va lăsa la latitudinea filialelor semnarea acestor protocoale, pentru că în unele judeţe ar fi utile, cum este Arad. În judeţ, relaţiile cu PDL sunt bune, dar nu dau rezultate şi un astfel de document ne-ar putea impulsiona", a declarat Kiraly Andras.

El a precizat că, dacă ar semna un protocol cu PDL Arad, în afară de chestiunile generale privind colaborarea, ar avea unele probleme punctuale pe care le-ar dori rezolvate.

"Ne dorim o mai bună colaborare la nivel local între consilierii PDL şi UDMR pentru că la acest capitol treaba şchioapătă şi pot exemplifica cu localităţile Vinga sau Iratoş. A doua chestiune de interes pentru noi se referă la conducerile instituţiilor deconcentrate, capitol la care avem discuţii vechi cu PDL, dar fără finalitate", a spus el.

Liderii formaţiunilor din coaliţia guvernamentală au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul de colaborare parlamentară şi guvernamentală.

Documentul a fost semnat de către preşedintele PDL, premierul Emil Boc, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Obiectivele coaliţiei guvernamentale până în 2012 prevăd, între altele, asigurarea creşterii economice, a dezvoltării sociale, inclusiv creşterea pensiilor, dar şi reforma constituţională, modificarea legilor electorale sau adoptarea Statutului minorităţilor, precum şi a taxei de solidaritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici