Liderul UDMR Covasna: Opoziţia este duplicitară susţinând proiectul deputatului Mircia Giurgiu

Publicat: 17 05. 2011, 18:31
Actualizat: 17 05. 2012, 05:30

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, în legătură cu faptul că a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor propunerea legislativă a deputatului Mircia Giurgiu potrivit căreia se elimină din legea educaţiei prevederea privind obligativitatea predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor naţionale, că acest lucru arată cum este politica din România.

„Acest lucru arată că nu poţi avea încredere în politicienii din Bucureşti, care provoacă o atmosferă împotriva minorităţilor naţionale”, a spus Tamas.

Tamas a amintit că Senatul este camera decizională în ceea ce priveşte acest proiect, menţinând că neadoptarea acestei iniţiative legislative va depinde de prezenţa parlamentarilor PDL la dezbatere.

Potrivit acestuia, dacă respectiva iniţiativă legislativă va trece şi de Senat atunci va trebui regândită coaliţia de guvernare.

Totodată, preşedintele UDMR Covasna a acuzat opoziţia că dă dovadă de un comportament „duplicitar”.

„Opoziţia dă dovadă de un comportament duplicitar, pe de o parte invită UDMR să se alăture USL, iar pe de altă parte susţine un astfel de proiect”, a conchis Tamas Sandor.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, tacit, propunerea legislativă a deputatului Mircia Giurgiu potrivit căreia se elimină din legea educaţiei prevederea privind obligativitatea predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor naţionale.

Mircia Giurgiu a propus, în proiect, abrogarea alineatului 8 al articolului 46 din Legea 1/2011 privind educaţia naţională, care stipulează că în învăţământul primar, gimnazial şi liceal cu predare în limbile minorităţilor naţionale Istoria şi Geografia României să fie predate în aceste limbi, după programe şcolare şi manuale identice cu cele pentru clasele cu predare în limba română, cu obligaţia transcrierii şi a însuşirii toponimiei şi a numelor proprii româneşti şi în limba română.

Iniţiativa a fost adoptată tacit deoarece termenul stabilit pentru dezbatere şi vot final, 1 mai 2011, a fost depăşit.