Limba maghiară nu devine oficială în Ardeal. Parlamentul a respins încă o lege iniţiată de UDMR

  • Limba maghiară nu devine limbă oficială în Ardeal
  • Proiectul de lege iniţiat de UDMR a fost respins de Camera Deputaţilor, după ce a trecut fără vot de Senat
  • Proiectul legislativ a declanşat un nou scandal în Parlament
Urmărește
2916 afișări
Imaginea articolului Limba maghiară nu devine oficială în Ardeal. Parlamentul a respins încă o lege iniţiată de UDMR

Limba maghiară nu devine oficială în Ardeal. Parlamentul a respins încă o lege iniţiată de UDMR

Limba maghiară nu devine oficială în Ardeal. Legea a fost susţinută de doar 21 deputaţi, 287 de voturi fiind pentru repingerea acesteia. Proiectul iniţiat de UDMR  a trecut săptămâna trecută fără dezbatere şi vot de senatori. Scandalul nu a ezitat să apară în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor.
Kelemen Hunor: A revenit preşedintele cu o nouă declaraţie. Am auzit că noi am fi pregătit o nouă lovitură grea printr-un cod administrativ paralel. Paralel cu ce?  Este un scenariu complotist, este un fake-news. Este instigare la ură, este naţionalism şi xenofobie curată.

Liderul deputaţilor PMP Marius Paşcan a aruncat replici grele la adresa UDMR.

Marius Paşcan: Am avut o revelaţie, din nou, a câta oară, orice argumente li s-ar aduce celor de la UDMR, orice li s-ar spune, de 30 de ani o ţin într-o realitate paralelă, o ţin langa. Deşi le spun o mulţime că poate au o stare de ebrietate, o stare de euforie, nu vor să rezoneze cu ceea ce se întâmplă în România reală.

Alfred Simonis, liderul deputaţilor social-democraţi etichetează afirmaţile PNL şi ale preşedintelui Iohannis cu privire la colaborarea PSD-UDMR drept o fumigenă naţionalistă.

Alfred Simonis:  Ne aflăm în situaţia în care, în plină pandemie, preşedintele Iohannis şi patriotarzii de la PNL consideră că enormităţile şi fumigenele naţionaliste pot deturna atenţia oamenilor de la criza sanitară şi cea economică.

Nu e prima oară când parlamentarii se ceartă pe un proiect favorabil UDMR. Săptămâna trecută, senatorii au repins decizional o lege prin care Ţinutul Secuiesc devenea regiune autonomă, cu preşedinte ales odată la patru ani. Şi acest proeict trecuse fără dezbatere şi vot de prima cameră sesizată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici