- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (04.01.2017, 15:12)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Guvernul Grindeanu a fost învestit de Parlament cu 295 voturi pentru şi 133 împotrivă. Premierul desemnat: Votul pe care l-aţi acordat astăzi, o mare responsabilitate
Guvernul Grindeanu a fost învestit miercuri cu 295 voturi pentru şi 133 împotrivă. Şedinţa Parlamentului pentru acordarea votului de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului Grindeanu a început miercuri, în sală fiind prezenţi 328 de parlamentari, din totalul de 463 de deputaţi şi senatori.
Urmărește
3908 afișări
Update 18:05 Cabinetul Grindeanu a trecut miercuri de votul Parlamentului cu 295 de voturi pentru şi 133 contra.
Un vot a fost anulat.
Cabinetul condus de Sorin Grindeanu va avea doi vicepremieri, Sevil Shhaideh, care va fi şi ministru al Dezvoltării Regionale, gestionând şi fondurile europene, dar şi copreşedintele ALDE Daniel Constantin, care va gestiona şi portofoliul Mediului.
Toţi cei 26 de miniştri propuşi de coaliţia PSD-ALDE au fost avizaţi favorabil, miercuri dimineaţă, de comisiile de specialitate din Legislativ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Potrivit prevederilor constituţionale, Parlamentul acordă încredere guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, iar mandatele guvernului şi ale miniştrilor încep o dată cu depunerea jurământului în faţa preşedintelui, cel mai probabil la ora 19.
Puterea are în prezent 295 de voturi în Parlament, inclusiv minorităţile, iar opoziţia 168. Printre absenţii de miercuri s-au numărat Traian Băsescu sau Alina Gorghiu.
''Vreau să vă mulţumesc pentru votul pe care l-aţi acordat astăzi. Înseamnă pe noi, pentru Guvernul României, o mare responsabilitate, o responsabilitate care nu e dată doar de votul dvs de astăzi, ci responsabilitatea e dată şi de votul românilor din 11 decembrie. De aceea actul de guvernare pe care îl vom exercita va fi coordonat pe aceste direcţii: pe responsabilitate, de modestie şi de respect faţă de români'', a spus Grindeanu după vot.
Update 17:50 Kelemen la învestirea Guvernului Grindeanu: Nimeni nu mai are încredere în nimeni
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la dezbaterile ce preced învestirea Guvernului Grindeanu, că România se află într-o criză profundă şi suferă de o lipsă acută de încredere, manifestată prin faptul că „nimeni nu mai are încredere în nimeni”.
„După 27 de ani de la căderea dictaturii comuniste şi după 10 ani de la aderarea României la UE, putem afirma fără nicio exagerare că societatea din România să află într-o criză profundă şi suferă tot mai mult, pe zi ce trece, de lipsă acută de încredere: nimeni nu mai are încredere în nimeni”, a spus Kelemen.
El a arătat că instituţiile statului, inclusiv cele de forţă, nu au încredere în proprii cetăţeni şi îi tratează permanent ca pe nişte suspecţi şi vinovaţi, fiind doar o chestiune de timp până vor dovedi vinovăţia lor.
Potrivit liderului UDMR, instituţiile de control îi tratează ca pe nişte hoţi care parazitează statul pe toţi cei care asigură sau ar trebui să asigure creşterea economică şi crearea locurilor de muncă.
„Majoritatea nu are încredere în minorităţile etnice. De cele mai multe ori pune la îndoială loialitatea lor şi permanent vede un pericol în aceste comunităţi, un peiocol care de fapt nu există”, a adăugat Kelemen.
El a explicat că, în aceste condiţii, nu trebuie să mire constatarea că nici cetăţenii nu mai au încredere în instituţiile statului şi nu se simt în siguranţă în propria ţară.
„Ei văd permanent aplicarea dublei măsuri, lipsa de respect şi lipsa de solidaritate, aroganţă şi dispreţ. De 12 ani asităm la distrugerea sistematică a încrederii în Parlament, în partide politice”, a mai spus Kelemen.
„După alegerile din 11 septembrie suntem la un nou început. Avem noua şansă, poate ultima, să facem un efort uriaş si să readucem încrederea în societatea din România”, a concluzionat el.
Update 17:35 Steriu: PMP nu va vota Guvernul Grindeanu. Clujul sau Iaşiul au interdicţie la miniştri
Deputatul PMP Valeriu Steriu a declarat miercuri că Mişcarea Populară nu va vota Guvernul Grindeanu, afirmând în rândul miniştrilor propuşi se numără un ministru al Apărării care nu a făcut armata şi un ministru al Transporturilor care nu promite nici măcar un kilometru de autostradă.
„PMP nu va vota pentru acest program de guvernare. Guvernul propus nu este un guvern cu personalitate, nu are expertiză şi va împinge România înapoi. Programul de guvernare este populist, mai populist şi decât programul anterior de guvernare al Guvernului Ponta şi va arunca în aer deficitul bugetar al României”, a spus deputatul PMP.
Valeriu Steriu a afirmat că programul de guvernare propus de Guvernul Grindeanu a fost creat „strict” pentru atragerea de votanţi.
„Nu avem nimic despre combaterea sărăciei, inflaţie, curs de schimb, nimic despre trecerea la euro, doar enunţuri vagi şi exerciţii de imagine. (…) Este pentru prima dată când se promit creşteri de pensii şi ajutoare sociale scâzând în acelaşi timp fiscalitatea, taxele şi impozitele”, a argumentat Steriu.
El a criticat şi înfiinţarea noilor ministere şi crearea Fondului Suveran de Investiţii - pe care l-a asemănat cu FPS.
„Fondul Suvernan de Investiţii este probabil o nostalgie după FPS-ul anilor 90 care a adus într-adevăr multă bucurie unor pesedişti. Cred că şi acest fond va avea o clientelă politică probabil plătită cu foarte mulţi bani”, a explicat Steriu.
Deputatul PMP a criticat prezenta lui Sevil Shhaideh în Guvern. „Vrem o Românie normală, dar este normal ca vicepremier să fie premierul respins?”, a comentat Steriu.
Despre miniştrii propuşi, deputatul PMP a arătat că „fie sunt fără experienţă, fie au prea multă, deci pe medie stă bine.”
„Lipsesc miniştrii din Cabinetul anterior al PSD, cu o mică excepţie. Fie au fost atât de buni încât singurul care se regăseşte este actualul prim-ministru propus, fie nu au performat. Fostul prim-ministru interimar şi un bun ministru al învăţământului Sorin Cîmpeanu nu a mai avut loc între miniştrii propuşi. Avem în schimb un ministru al Apărării care nu a făcut armata, dar a lucrat în ultimii ani la Agenţia de Plăţi pentru Agricultură. Sau un ministru al diasporei care nu a putut răspunde la nicio întrebare în comisie şi un ministru al Transporturilor care nu promite nici un kilometru de autostradă. Este normal?”, a menţionat Steriu.
El a atras atenţia asupra faptului că Moldova a fost utilă probabil pentru a da voturi pentru că miniştrii vin doar din Bucureşti, Giurgiu, Teleorman sau Dolj.
„Clujul sau Iaşul sunt oraşe care au interdicţie de a pune miniştri”, a concluzionat deputatul PMP.
Update 17:20 Parlamentarii au început să voteze programul de guvernare şi lista propusă de premierul desemnat, Sorin Grindeanu, în sală fiind prezenţi, la începutul şedinţei, 327 de senatori şi deputaţi.
Senatorii sunt cei care votează primii.
Potrivit prevederilor constituţionale, Parlamentul acordă încredere guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, iar mandatele guvernului şi ale miniştrilor încep o dată cu depunerea jurământului în faţa preşedintelui.
Cabinetul condus de Sorin Grindeanu va avea doi vicepremieri, Sevil Shhaideh, care va fi şi ministru al Dezvoltării Regionale, gestionând şi fondurile europene, dar şi copreşedintele ALDE Daniel Constantin, care va gestiona şi portofoliul Mediului.
Toţi cei 26 de miniştri propuşi de coaliţia PSD-ALDE au fost avizaţi favorabil, miercuri dimineaţă, de comisiile de specialitate din Legislativ.
Update 16:49 Nicuşor Dan: Programul propus de PSD-ALDE va amaneta viitorul României
Liderul USR, Nicuşor Dan, a declarat miercuri că USR nu votează Guvernul Grindeanu, apreciind că programul economic propus de PSD-ALDE este falimentar şi ''va amaneta viitorul României''.
''Un nou guvern ar fi trebuit să fie speranţa unui nou început pentru România. Din păcate, nu vedem această speranţă nici în programul de guvernare şi nici în echipa pe care primul ministru ne-o propune. Speranţa unui nou început ar fi presupus şi o analiză onestă a unde suntem cu România. Nu am găsit această analiză. Ne-ar fi plăcut să citim în programul de guvernare că în România se fură din banul public, ne-ar fi plăcut să fi citit în programul de guvernare că în România există autorităţi care adesea dau acte ilegale şi abuzive, ne-ar fi plăcut să citim în programul de guvernare că există în spaţiul universitar multă impostrură, ne-ar fi plăcut să citim în programul de guvernare că în domeniul sănătăţii există o uriaşă reţea de interese oculte şi ne-ar fi plăcut, mai ales să citim în programul de guvernare cum şi-a propus acest guvern să rezolve nişte probleme reale pe care românii le resimt'', a spus Nicuşor Dan în plen.
El a mai adăugat că a găsit în programul de guvernare că guvernările PSD şi ALDE au adus prosperitate românilor.
''Mi-e teamă că ne uităm la alte Românii, mi-e teamă că avem totuşi în România 8 milioane de oameni care trăiesc sub pragul de sărăcie, mi-e teamă că peste 3 milioane de oameni au ales să părăsească România, ceea ce însemană că nici unii, nici alţii nu au găsit prosperitatea'', a explicat Dan.
El a apreciat că programul economic propus de PSD-ALDE este falimentar, creştere masivă a cheltuielilor, dar cu previziuni asupra veniturilor nerealiste.
''Nu poate să ducă decât la deficit, îndatorare şi inflaţie. De fapt, sub promisiunile din acest program de guvernare - care sună bine, dar sunt nesustenabile - se amanetează viitorul României şi se îndatorează generaţiile viitoare'', a mai spus preşedintele USR.
El a făcut aprecieri critice şi la adresa miniştrilor propuşi pentru a face parte din Executiv.
''Tinerii care se uită azi la noi şi care se gândesc dacă merită să mai rămână în România ar fi trebuit să găsească în oamenii proşi modele de viaţă. Ce văd ei dacă se uită la câteva din persoanele propuse? Văd că primul om demis pentru incompetenţă după tragedia de la Colectiv devine ministrul Tineretului, văd că un primar acuzat pentru luare de mită şi spălare de bani devine ministrul muncii, văd că o funcţionară descoperită de ANI în conflict de interese ajunge ministrul Apelor şi Pădurilor. Poate mai grav, faptul că unul dintre coordonatorii Marţei negre, o adevărată lovitură la adresa statului de drept, devine ministrul Justiţiei mi se pare inacceptabil'', a subliniat Nicuşor Dan, amintind şi de miniştrii Sănătăţii şi Afacerilor Externe.
El a concluzionat că impunerea acestui Guvern reprezintă o ''repesedizare'', precizând că parlamentarii USR nu vor vota în favoarea acestui Executiv.
Update 16:45 Turcan: Guvernul Grindeanu,o palmă dată poporului român; PNL nu votează un guvern de interpuşi
Preşedintele intermar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri că Guvernul Grindeanu este „o palmă dată poporului român”, afirmând că lista Cabinetului arată un PSD „feudă a unui lider abuziv” şi că PNL nu va vota un Executiv care are ca prioritate satisfacerea intereselor liderului PSD.
„Componenţa acestui guvern susţinut de PSD, ALDE şi UDMR, este o palmă dată poporului român. Mulţi oameni de bună credinţă au dat crezare promisiunilor PSD. Odată terminată campania electorală PSD îşi arată acum adevărata faţă, sfidătoare din păcate. Nu mă refer la faptul că la multe propuneri din campanie PSD deja a renunţat, însă lista Guvernului de arată un PSD incapabil de modernizare, feudă personală a unui şef abuziv care încearcă să exercite puterea în toată România fix după cum a exercitat-o la Teleorman”, a afirmat preşedintele intermar al PNL în plen.
Raluca Turcan a arătat că Liviu Dragnea a dat senzaţia tuturor cetăţenilor că „membrii Guvernului nu valorează două parale şi sunt de fapt interpuşii tăi cărora le trimiţi în plic de la partid ce decizii au de luat în ziua respectivă”.
„La 10 ani de la aderarea la UE asta este tot ce poate oferi PSD. (…) PNL consideră că România a depăşit de mult etapa acestui tip de guvernare. Lista Cabinetului arată incapacitatea cronică a PSD de a guverna în mod european. PSD efectiv nu poate înţelege că aspiraţiile cetăţenilor cu privire la exercitarea funcţiei publice sunt cu totul altele în acest moment al istoriei noastre”, a susţinut liderul PNL.
Ea a subliniat că nimeni nu a votat ca PSD, ALDE şi UDMR să facă amnistia corupţilor.
“Prin refuzul repetat de a infirma negocierile pe legea amnistiei, domnul Dragnea a confirmat încă o dată, faptul că amnistia a fost parte a pachetului de negociere dintre PSD, ALDE şi UDMR”, a argumentat Turcan.
PNL nu va vota Guvernul Grindeanu, a reiterat liderul liberalilor.
“Partidul Naţional Liberal nu va vota acest guvern, despre care credem că va avea o viaţă scurtă, după cum o viaţă scurtă a avut şi imaginea cosmetizată a PSD din campania electorală.Acest guvern nu întruneşte standardele de competenţă, autonomie, transparenţă dorite de majoritatea cetăţenilor români în acest moment”, a mai spus Turcan.
Ea a mai explicat că Guvernul Grindeanu se va ocupa cu prioritate de satisfacerea intereselor lui Liviu Dragnea, de scăparea hoţilor şi a plagiatorilor, criticând propunerile făcute pentru Ministerul Educaţiei şi MAE.
“Ministrul Educaţiei nu a fost ales pentru modernizarea educaţiei naţionale, ci doar pentru a continua politicile învechite, de conservare a găştilor din sistem, atât de dragi PSD, autorul moral al dezastrului din acest domeniu”, a adăugat Turcan.
Preşedintele PNL l-a criticat şi pe Teodor Meleşcanu pentru modul în care a gestionat problema votului în diaspora.
“Prezenţa domnului Meleşcanu în Guvernul României este sfidătoare şi ea reprezintă o palmă dată poporului personal de către domnul Tăriceanu”, a spus Turcan, făcând referire la cozile de la urnele din diaspora de la alegerile din decembrie 2014.
Liderul PNL a cerut PSD să respecte măsurile de relaxare fiscale convenite şi să ofere predictibilitate mediului fiscal.
Update 16:25 Dragnea: România va fi condusă de un Guvern legitim; încetează suspendarea democraţiei
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la dezbaterile generale ce preced votul de învestitură pentru Guvernul Grindeanu, că România va fi din nou condusă de un Executiv legitim, urmând să înceteze starea de suspendare a democraţiei din perioada guvernării tehnocrate.
„Azi, prin votul Parlamentului, încetează de fapt starea de suspendare a democraţiei în care România s-a aflat în perioada guvernării tehnocrate. După un aproape un an, România va fi din nou condusă din nou de un Executiv legitim, născut din alegeri, un Executiv care se sprijină pe un vot popular şi care are sprijinul unei coaliţii parlamentare solide”, a spus Dragnea.
El a susţinut că România are şansa azi de a porni pe un drum nou, care să ducă în cel mai scurt timp posibil la creştere economică reală şi sustenabilă.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri că în situaţia în care şeful statului, Klaus Iohannis, nu ar fi făcut desemnarea premierului vineri dimineaţă, la ora 11.00 era pregătită şedinţa de convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, în 3 ianuarie, pentru suspendare.
Update 16:21 Dragnea: Am învăţat că e important să gestionezi victorii; de asta votăm un guvern, nu o suspendare
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, înainte de votul de învestitură pentru Cabinetul Grindeanu, că a învăţat că mai importantă decât victoria este gestionarea acesteia, el menţionând că acesta este motivul pentru care se votează un nou Cabinet şi nu suspendarea preşedintelui.
''Pentru orice lider politic e foarte important să obţină victoria în alegeri. Dar am învăţat însă în aceste zile că mai important decât obţinerea victoriei în sine este modul în care vei gestiona aceasta victorie. Şi din acest motiv astăzi votăm în Parlament învestirea unui nou Guvern şi nu suspendarea unui preşedinte'', a spus Dragnea.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri că în situaţia în care şeful statului, Klaus Iohannis, nu ar fi făcut desemnarea premierului vineri dimineaţă, la ora 11.00 era pregătită şedinţa de convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, în 3 ianuarie, pentru suspendare.
Update 16:04 Dragnea dă asigurări în Parlament că actul de guvernare nu se va face la partid
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri că actul de guvernare nu se va face ''la partid'', dar că PSD şi ALDE vor ''urmări cu cea mai mare exigenţă'' ca programul celor două partide să fie pus în aplicare.
''Vom urmări cu cea mare exigenţă actul de guvernare'', a susţinut liderul PSD în plen, dând asigurări că actul de guvernare nu se va face la partid.
El a adăugat că premierul şi miniştrii vor avea toată libertatea de a lua decizii atâta timp cât vor îndeplini la virgulă programul PSD-ALDE.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri că actul de guvernare nu se va face ''la partid'', dar că PSD şi ALDE vor ''urmări cu cea mai mare exigenţă'' ca programul celor două partide să fie pus în aplicare, lansând un avertisment în acest sens la adresa lui Sorin Grindeanu.
''Vom urmări cu cea mare exigenţă actul de guvernare'', a susţinut liderul PSD în plen, dând asigurări că actul de guvernare nu se va face la partid.
''Vă asigur că actul de guvernare nu se va face la partid. Deciziile şi Hotărârile de Guvern se vor semna la Palatul Victoria. Guvernul este puterea executivă şi este datoria primului-ministru şi a echipei sale de a lua decizii pentru conducerea acestei ţări'', a arătat social-democratul.
El l-a avertizat însă pe premier că PSD va interveni dacă se va abate de la programul de guvernare.
''Vă asigur, domnule prim-ministru Sorin Grindeanu, că PSD va fi primul partid care va interveni dacă vă veţi abate de la programul de guvernare'', a spus Dragnea.
El a adăugat că premierul şi miniştrii vor avea toată libertatea de a lua decizii atâta timp cât vor îndeplini la virgulă programul PSD-ALDE.
''PSD şi ALDE au răspunderea, legitimitatea şi datoria faţă de români de a se asigura că acest Guvern transpune în realitate toate măsurile pe care noi le-am prezentat în campanie şi pentru care am primit încrederea românilor. Aşadar, prim-ministrul şi miniştrii acestui Guvern vor avea toată libertatea de acţiune şi de a lua decizii atât timp cât vor urma misiunea de a îndeplini ce este scris în acest program. Coaliţia de guvernare PSD-ALDE va urmări cu atenţie fiecare punct din acest program să fie pus în practică'', a conchis el.
Update 15:55 Premierul desemnat Sorin Grindeanu a declarat, la începutul discursului său din Parlament, că prima opţiune de premier a PSD-ALDE, Sevil Shhaideh, ar fi fost o "variantă excelentă", apreciind că Liviu Dragnea s-a comportat ca un adevărat om de stat, care a evitat o criză politică foarte nocivă.
"Le mulţumesc celor care m-au propus în această funcţie şi care mi-au fost alături în alcătuirea echipei guvernamentale şi a programului de guvernare pe care le supun astăzi dezbaterii. Vreau să precizez că prima propunere a PSD pentru funcţia de prim-ministru, Sevil Shhaideh, ar fi fost o variantă excelentă pentru conducerea guvernului şi e bine că dânsa e alături de mine în echipa viitorului executiv pe care o supun la vot azi în Parlament. Salut în mod deosebit echilibrul domnului preşedinte Liviu Dragnea, care în ultimele săptămâni s-a comportat ca un adevărat om de stat, punând interesul naţional mai presus de interesul său personal sau al partidului pe care îl conduce",a declarat premierul desemnat Sorin Grindeanu.
El a mai spus că, datorită lui Liviu Dragnea, s-a evitat astfel "o criză politică foarte nocivă" pentru România.
"Eu vă propun astăzi o altă ţintă are, în opinia mea, le include pe toate celelalte (n.r. din programul de guvernare) - Romania normală. Vă propun şi îmi propun ca la finalul mandatului pe care mi-l îincredinţaţi astăzi, dacă veţi vota în favoarea guvernului, să avem o altă ţară în care oamenii să trăiască bine şi să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi. Acesta ar trebui să fie obiectivul principal al viitoarei guvernări. Îmi doresc o ţară normală, în care lucrurile să fie aşa cum trebuie să fie, în care anormalul să fie o excepţie şi nu o regulă. Primul semn de normalitate e ca politicienii aleşi în funcţii publice să respecte ceea ce au promis în timpul campaniei electorale şi să pună în practică toate măsurile pentru care au primit votul cetăţenilor. De aceea, în programul de guvernare pe care l-am supus atenţiei şi votului parlamentului veţi regăsi toate măsurile prezentate în campania electorală de domnul preşedinte Liviu Dragnea. Aceste măsuri au fost votate de români şi e normal să se regăsească în programul de guvernare al partidelor care au obţinut majoritatea în Parlament", a menţionat premierul desemnat Grindeanu.
El a arătat că îşi doreşte o ţară normală în care creşterea economică să se regăsească în bunăstarea cetăţenilor.
"Scopul tuturor acţiunilor noastre este bunăstarea celor care ne-au votat şi care plătesc taxe şi impozite. (...) Nu venim la guvernare pentru a face statistici frumoase pe hârtie, iar creşterea economică n-are nicio valoare dacă nu se regăseşte într-un fel sau altul în buzunarele românilor", a spus Grindeanu.
Potrivit acestuia, o ţară normală înseamnă între altele fără cozi la taxe, şi în care guvernul trebuie să urmărească salarii mari pentru cetăţenii săi.
"Într-o ţară normală, scopul guvernării este în primul rând bunăstarea propriilor cetăţeni. Vrem investiţii străine, însă investiţii care să ofere locuri de muncă bine plătite pentru români. Investiţiile străine nu sunt un scop în sine, ci un mijloc prin care ne propunem un trai mai bun pentru români. Din acest motiv în programul nostru am propus o schimbare a viziunii economice în ceea ce priveşte investitorii străini", a mai spus Sorin Grindeanu.
Guvernul nu va fi "al meu, nici al PSD, ci al României", a subliniat premierul desemnat şi i-a invitat pe parlamentari să participe la primul său proiect - "România normală".
Ştire iniţială Cabinetul condus de Sorin Grindeanu va avea doi vicepremieri, Sevil Shhaideh, care va fi şi ministru al Dezvoltării Regionale, gestionând şi fondurile europene, dar şi copreşedintele ALDE Daniel Constantin, care va gestiona şi portofoliul Mediului.
Toţi cei 26 de miniştri propuşi de coaliţia PSD-ALDE au fost avizaţi favorabil, miercuri dimineaţă, de comisiile de specialitate din Legislativ.
Potrivit prevederilor constituţionale, Parlamentul acordă încredere guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, iar mandatele guvernului şi ale miniştrilor încep o dată cu depunerea jurământului în faţa preşedintelui.
Nicusor Dan, Turcan, Grindeanu + Dragnea
Citeşte şi: Ministrul propus la Educaţie despre doctoratul lui Kovesi: Ar trebui reanalizat de universitate/ Vicepreşedinte CNATDCU: Nicio hotătâre nu a fost luată fără a fi consultaţi specialişti în domeniu
Citeşte şi: Florin Iordache, avizat pozitiv la Justiţie: O lege a amnistiei discutată în Parlament, de bun augur
Citeşte şi: Viorel Ştefan, avizat pentru funcţia de Ministeru al Finanţelor Publice: Este întrebarea cu care mă culc noaptea şi mă trezesc dimineaţa. Am dormit ca un bebeluş, 3 ore de somn/ Ce a promis Viorel Ştefan în timpul audierilor
Citeşte şi: Pavel Năstase, propunerea PSD pentru Ministerul Educaţiei: "Problema plagiatului va trebui reanalizată pentru că în comisia CNATDCU sunt specialişti din toate domeniile"
Citeşte şi: Ionuţ Vulpescu,ministrul propus al Culturii: Bugetul Ministerului Culturii, dublu în 2017 / Episode de tipul Cuminţenia Pământului, să nu mai aibă loc
Citeşte şi: Marius Dunca a primit aviz favorabil de la comisia de specialitate pentru Ministerul Tineretului: "Am fost numit politic, am fost demis politic"
Nicusor Dan, Turcan, Grindeanu + Dragnea
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe