- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (18.09.2018, 21:03)
- Departament Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liviu Dragnea a discutat cu Rick Perry despre adaptarea politicilor în domeniul energiei
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-a întâlnit marţi cu Rick Perry, secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, afirmând că este nevoie de adaptarea strategiei şi politicilor naţionale pentru a răspunde şi nevoilor investitorilor şi participanţilor la piaţa energiei.
Urmărește
612 afișări
Liviu Dragnea a discutat cu Rick Perry despre adaptarea politicilor în domeniul energiei
”Întrevederea preşedintelui Camerei Deputaţilor cu secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii a constituit o oportunitate de evidenţiere a potenţialul ridicat al cooperării româno-americane în domeniul energiei, în cadrul Parteneriatului Strategic. România este un furnizor de securitate energetică atât în regiune, cât şi în Europa, cu potenţial de a-şi întări acest rol, contribuind activ prin politica şi programele sale la atingerea obiectivelor Uniunii Europene în domeniul energetic”, se arată într-un comunicat de presă al Camerei Deputaţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Potrivit sursei citate, Liviu Dragnea a apreciat proiectele energetice ca un element-cheie de susţinere a cooperării economice, astfel încât aceasta să atingă nivelul de excelenţă care deja există în cooperarea România-SUA în domeniul securităţii.
”Este necesară adaptarea strategiei şi politicilor naţionale pentru a răspunde atât cerinţelor de securitate, cât şi celor de mediu, precum şi nevoilor investitorilor şi participanţilor la piaţa energiei. Energia este un element fundamental pentru dezvoltarea economică a regiunii Mării Negre şi, implicit, a regiunii Europei de Sud-Est, iar România joacă un rol extrem de important în această ecuaţie”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit comunicatului remis MEDIAFAX.
Discuţiile au vizat, de asemenea, cooperarea între entităţile de cercetare din România şi laboratoarele naţionale din SUA (din cadrul Departamentului pentru Energie) pentru dezvoltarea noilor tehnologii de gestionare a energiei, de depozitare, de folosire a energiei nucleare în domeniul civil, fiind menţionată platforma laser de mare putere din apropierea Bucureştiului, cu cea mai avansată tehnologie din domeniu la nivel mondial.
Secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Rick Perry, desfăşoară o vizită în România în contextul participării la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări.
La întrevedere au participat, de partea română, domnul Georgian Pop, secretar al Camerei Deputaţilor, şi Octavian Petric, vicepreşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor.
Recent preşedintele PSD a revenit şi a declarat că nu va fi schimbat fondul legii offshore, respectiv taxele care trebuie plătite statului român şi cota de 50% din gazele extrase din Marea Neagră, "chiar dacă Iohannis îşi doreşte altceva".
"Legea offshore. Dacă o modificăm, nu avem ce să modificăm prin ordonanţă pentru că ea nu a fost promulgată. Nefiind promulgată nu avem ce să modificăm. Da, eu am spus, reglăm anexele printr-o ordonanţă de urgenţă. Dar ce vreau să spun, chiar dacă Iohannis îşi doreşte altceva, fondul legii nu se va schimba. Adică taxele pe care trebuie să le plătească statului român şi cota de 50% din gazele extrase din Marea Neagră, astea nu se vor schimba. Ca să nu existe niciun fel de dubiu şi niciun fel de speranţă", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.
La începutul lunii august, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis, Parlamentului, spre reexaminare, legea care reglementează măsurile de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră. Şeful statului a susţinut că un astfel subiect este unul de interes maxim pentru România, iar o asemenea lege trebuie să asigure un echilibru şi o echitate în ceea ce priveşte beneficiile atât pentru statul român, cât şi pentru investitori. Iohannis a criticat lipsa de predictibilitate şi stabilitate a Legii offshore, în forma trimisă spre promulgare.
În forma trimisă spre promulgare, articolul 19 (7) arată astfel: „Sumele datorate de titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetrele offshore ca redevenţe şi impozit asupra veniturilor suplimentare se fac venit la Fondul special de finanţare a contractelor de parteneriat public – privat în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 39/2018 privind parteneriatul public privat”.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe