Liviu Dragnea caută sprijin la UDMR pentru legea offshore - surse

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, vor avea, luni, o întrevedere astfel încât formaţiunea maghiară să-şi prezinte punctele de vedere cu privire la legea offshore, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea social-democrată.

Urmărește
961 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea caută sprijin la UDMR pentru legea offshore - surse

Liviu Dragnea caută sprijin la UDMR pentru legea offshore - surse

Potrivit surselor citate, PSD şi-a dorit o discuţie cu UDMR despre legea offshore până la sfârşitul acestei săptămâni, însă programul nu i-a permis lui Kelemen Hunor să se întâlnească cu Liviu Dragnea.

Delegaţiile PSD-ALDE au agreat, miercuri, într-o discuţie de peste două ore, la Parlament, forma finală a legii offshore care va intra „de principiu” săptămâna viitoare în dezbaterile din comisiile de specialitate, cele două partide urmând să îşi prezinte proiectul celorlalte formaţiuni politice.

„Ne-am întâlnit pentru a ne pune de acord cu privire la unele aspect tehnice. În esenţă nu am avut puncta divergente, nici măcar procente. Am avut mai multe chestiuni tehnice legate de autorizări. Cel puţin poziţia PSD a rămas aceeaşi. În esenţă nu a fost un subiect de fractură în coaliţie, nici pe departe, am discutat fără patimă, pur tehnic, având un singur interes, ca România să câştige cât mai mult din această lege (...) 50% din producţia de gaz de la Marea Neagră se tranzacţionează pe bursa din România, investiţia celor care operează se deduce maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar, forma pe care deja o cunoaşteţi şi a rămas aşa”, a declarat, miercuri, la Parlament, liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

La discuţii au participat din partea PSD preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea, liderul grupului din Camera Deputaţilor, Daniel Suciu, şi preşedintele comisiei pentru Buget din Camera Deputaţilor, Marius Budăi. De cealaltă parte, ALDE a fost reprezentat de fostul ministru al Energiei, Toma Petcu, şi de vicepreşedinţii formaţiunii Varujan Vosganian şi Andrei Gerea.

Potrivit lui Suciu, coaliţia a stabilit ca „în principiu” marţea viitoare să se desfăşoare şedinţa comisiilor parlamentare pentru adoptarea unui nou raport pe legea offshore.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că mulţi vorbesc despre Legea offshore la televizor sau pe holurile Parlamentului fără să fi făcut vreun calcul aplicat cu privire la cifrele din actul normativ.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la Parlament, că esenţial în reglementarea Legii offshore este interesul României, care trebuie să se axeze pe două planuri, cel economic şi cel al securităţii energetice.

Lliderii grupurilor parlamentare de la toate partidele au discutat, miercurea trecută la Parlament, mai bine de două ore cu reprezentanţi ai companiile petroliere, Exxon şi OMV, dar şi cu asociaţia The Black Sea despre Legea offshore.

Camera Deputaţilor a votat, pe 3 octombrie, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabileşte criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor. Astfel, deputaţii au aprobat cu 210 voturi „pentru” şi o singură abţinere, retrimiterea Legii offshore la Comisii, cu termen de dezbatere o săptămână.

Preşedintele comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a declarat pe 3 octombrie, în plen, că miza modificările aduse legii offshore este de „13,5 miliarde de dolari” şi că investitorii nu doresc să plătească statului român nici măcar „un dolar în plus faţă de redevenţă”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici