Video Liviu Dragnea, despre amnistia fiscală: Un astfel de act se analizează foarte bine în cadrul Guvernului

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, că un document care să vizeze o amnistie fiscală trebuie foarte bine analizat de către Guvern, pentru ca măsurile adoptate să fie bune pentru mediul de afaceri, dar nici "să nu fie frustrant pentru cei care şi-au plătit datoriile la zi".

Urmărește
477 afișări

„Spun cu foarte multă hotărâre şi cu foarte mult drag şi cu foarte multă prietenie, acesta e un act, care se adoptă şi despre care nu se vorbeşte foarte mult. O să ajungem ca Petrică şi lupu, că va fi şi nu va fi, şi va fi şi nu va fi. Şi poate să producă în mintea unor oameni de afaceri, şi nu poţi să îi învinovăţeşti, „ia să mai stăm puţin cu plata datoriilor, că cine ştie cu ce vin ăştia”. Un astfel de act se analizează bine în cadrul Guvernului, se analizează bine în coaliţie, cum e cazul nostru se fac simulări, după care se adoptă cu măsuri care să fie bune pentru mediu de afaceri şi să descătuşeze o parte importantă din acest domeniu, dar în acelaşi timp să nu fie frustrant pentru cei care şi-au plătit datoriile la zi”, a declarat, marţi la Parlament, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Amnistia fiscală are rolul de a şterge datoriile istorice ale companiilor de stat pentru a redeveni interesante în piaţă, a declarat, luni, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

"Vrem, ca economie, să încercăm să facem ceva ca o parte importantă din economie să fie repusă în mişcare? Adică acele companii de stat care au datorii istorice şi care nu pot să facă nimic în această privinţă", a declarat ministrul Finanţelor la Antena 3.

"Dacă nu facem treaba asta astăzi, peste 5, 6, 7, 10 ani de zile, când ele clar că nu au cum să aibă un viitor, pentru că tu, stat, nu le mai poţi da un ajutor de stat. Comisia a spus, opriţi acest tip de măsură. Deci dacă nu le dai banii, îi laşi să meargă cu datoriile în spate, nu se întâmplă nimic, ele undeva se închid. Asta înseamnă zeci de mii de oameni, care astăzi sunt în aceste companii, plăţi compensatorii (...), ruperea unor altor companii care totuşi depind de ce fac ele faţă de aceste companii", a completat Eugen Teodorovici.

El a mai precizat că statul român beneficiază şi de acordul Fondului Monetar şi de cel al Comisiei Europene pentru a aplica acest mecanism, precum şi faptul că ar urma să fie efectuată şi o restructurare a companiilor vizate după modele din sectorul privat. De asemenea, ministrul a precizat că mecanismul amnistiei fiscale aplicat în 2015 a funcţionat şi că a adus mai mulţi bani la bugetul statului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici