- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (24.04.2018, 17:21)
- Ana Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liviu Dragnea, discuţii cu oficialii europeni despre preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România - FOTO
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut întrevederi cu omologii din Austria, Elveţia, Franţa şi Polonia, în contextul Conferinţei Preşedinţilor de Parlamente din UE, de la Tallinn. Temele abordate, strategia pentru Regiunea Dunării, preluarea României a preşedinţiei Consiliului UE.
Urmărește
775 afișări
Liviu Dragnea, discuţii cu oficialii europeni despre preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România
"Am avut discuţii foarte consistente cu domnul Wolfgang Sobotka, preşedintele Consiliului Naţional al Republicii Austria, privind preluarea, de către România, a preşedinţiei Consiliului UE. Austria îşi încheie mandatul în decembrie, iar noi preluăm în ianuarie. Bineînţeles că am discutat despre obiectivele prioritare pentru ei, aşa cum sunt dezvoltarea societăţii digitale sau investiţiile în inovare, pe care le vom sprijini şi în mandatul nostru. Un subiect special a fost Strategia pentru Regiunea Dunării, care, la bază, e o iniţiativă româno-austrică cu un imens potenţial de coeziune socială şi dezvoltare economică", a declarat Liviu Dragnea, potrivit unui comunicat de presă al Camerei Deputaţilor remis MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Valdimir Putin se confruntă cu o revoltă a armatei, deoarece „comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Potrivit sursei citate, la întrevederea cu Dominique De Buman, preşedintele Consiliului Naţional al Confederaţiei Elveţiene, Dragnea a purtat discuţii care au vizat subiectele de interes comun precum contribuţia financiară elveţiană, a cărei rată de absorbţie în ţara noastră depăşeşte 85%, respectiv susţinerea Acordului cadru între UE şi Elveţia. Subiectele abordate vor fi aprofundate de către Dragnea în cadrul vizitei sale oficiale la Berna, de la sfârşitul lunii mai.
În contextul evenimentelor pregătite pentru acest an, printre care Sezonul România – Franţa şi consolidarea parteneriatului strategic prin actualizarea Foii de parcurs, Liviu Dragnea şi François de Rugy, preşedintele Adunării Naţionale franceze, au considerat oportun un schimb de opinii privind rolul diplomaţiei parlamentare în consolidarea proiectelor comune.
De asemenea, şeful Camerei Deputaţilor a discutat şi cu Marek Kuchciński, mareşalul Seimului Republicii Polone, despre disponibilitatea de a utiliza instituţiile legislative pentru a intensifica cooperarea dintre cele două ţări şi a promova o agendă comună la nivel european. În cadrul convorbirii, au fost evidenţiate dinamica pozitivă a contactelor bilaterale şi poziţiile convergente ale celor două ţări pe mai multe niveluri de cooperare internaţională, o atenţie deosebită fiind acordată revitalizării Parteneriatului estic.
Conferinţa Preşedinţilor de Parlamente din Uniunea Europeană constituie un forum anual de discuţii privind rolul şi responsabilităţile parlamentelor naţionale în structura europeană şi s-a desfăşurat în perioada 23-24 aprilie.
La reuniune a participat şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Pe agenda reuniunii de anul acesta de la Tallinn, Estonia, au fost prevăzute sesiuni plenare având ca teme viitorul Uniunii Europene, asigurarea siguranţei cetăţenilor europeni şi facilitarea schimburilor de informaţii la nivelul parlamentelor naţionale.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe