Liviu Dragnea: PSD nu este de acord cu închiderea celor 67 de spitale

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că PSD nu este de acord cu închiderea celor 67 de spitale, mai ales că în România "numărul de paturi nu este mai mare decât numărul românilor care au nevoie să meargă la spital", transmite corespondentul MEDIAFAX.

5 afișări

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, într-o conferinţă de presă, la Zalău, că "închiderea spitalelor este o acţiune criminală".

"PSD nu este de acord cu închiderea celor 67 de spitale din România. Numărul de paturi nu este mai mare decât numărul românilor care au nevoie să meargă la spital. Este ca şi cum au adoptat un act normativ în care spun că trebuie să te îmbolnăveşti după grafic. În schimb, construim şase-şapte spitale regionale. Dacă numărul de paturi la nivel regional este prea mare, de ce mai construim aceste spitale regionale?", a spus Dragnea.

Potrivit sursei citate, când PSD va reveni la guvernare, va reînfiinţa toate aceste unităţi medicale la care s-a renunţat acum.

"Le vom reînfiinţa pe toate. Desigur, dacă până atunci vor mai exista clădirile şi nu vor primi alte destinaţii", a spus Liviu Dragnea.

Secretarul general al PSD a declarat că reţeaua spitalicească din România este insuficientă şi are nevoie de investiţii în spitale şi în măsuri pentru ca medicii şi asistenţii medicali să fie păstraţi în unităţile medicale de stat.

Spitalele care până la 1 aprilie nu fac cerere la MMFPS pentru transformare în cămine de bătrâni nu vor beneficia de fondurile din programul instituţiei, până acum fiind înregistrate şapte astfel de solicitări, din totalul celor 67 de unităţi propuse pentru reprofilare, a spus ministrul Sănătăţii.

Guvernul a aprobat, în 9 martie, la propunerea MS şi a MMFPS, un program care vizează dezvoltarea unei reţele de cămine pentru persoane vârstnice, finanţate de la bugetul de stat.

Programul "Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice" se adresează în primul rând autorităţilor administraţiei publice judeţene şi locale, care pot decide până în 31 martie dacă se înscriu în acest program şi doresc înfiinţarea de cămine prin transformarea a 67 de spitale pe care le au în subordine. În cazul în care autorităţile locale nu solicită intrarea în acest program, vor suporta din propriile cheltuieli susţinerea unităţii sanitare propuse pentru reprofilare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici