- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.01.2014, 14:12)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Localizarea apelurilor prin GPS, promovată în PE, dar încă nevotată. Statele puteau să o implementeze
Localizarea exactă a apelurilor de urgenţă, prin coordonate GPS, a fost promovată în PE, dar nu a fost încă votată în plen, după ce localizarea telefoanelor pe antenele GSM s-a dovedit că are abateri de kilometri pătraţi, a declarat pentru MEDIAFAX europarlamentarul PNL Adina Vălean.
Urmărește
803 afișări
Localizarea apelurilor prin GPS, promovată în PE, dar încă nevotată. Statele puteau să o implementeze
Localizarea prin coordonate GPS oferă o acurateţe exactă, prin determinarea valorilor de longitudine şi latitudine ale telefonului care apelează numărul de urgenţă 112, a precizat Vălean.
Ea a precizat că la nivelul statelor europene s-au constatat mai multe cazuri de accidente precum cel petrecut luni seară în România, dar şi faptul că ţările UE nu au implementat în sistemul apelurilor de urgenţă localizarea prin GPS.
"Localizarea pe baza antenelor GSM are o abatere, nu dă de fapt decât o zonă de până la un kilometru în zonele urbane, o zonă destul de mare chiar pentru un oraş. În ceea ce priveşte zona rurală, până la cinci kilometri, iar în zone nelocuite cum sunt cele montane până la zeci de kilometri, pentru că în zonele montane şi nelocuite antenele GSM sunt la distanţe mari, şi atunci când se face triangulaţia zona care trebuie acoperită pentru a identifica apelul este foarte mare", a susţinut Vălean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
"Au existat astfel de situaţii, cum este cea nefericită de astăzi din România, şi în alte state europene, că a fost vorba de accidente în zonă montană şi s-a efectuat apel la 112, dar nu a putut fi găsită persoana tocmai din cauza lipsei de acurateţe a triunghiulaţiei. Au fost cazuri în oraşe, în care tot aşa, dată fiind suprafaţa nu au reuşit să găsească exact emitentul apelului", a mai spus europarlamentarul PNL.
Vălean a precizat că în noua variantă în momentul în care apelantul formează 112 pe monitorul celor de la staţia de urgenţă apar coordonatele GPS de unde a fost efectuat apelul.
"Asta presupune 250 de milioane de euro la nivel european pentru toţi operatorii de telefonie, dar păleşte cifra în raport cu evaluarea făcută la nivel european legată de faptul că nelocalizarea apelurilor de urgenţă costă până la 4 miliarde de euro bugetele statelor membre cu tot ceea ce înseamnă intervenţii eşuate, costuri medicale (...) În cazul introducerii acestei obligativităţi, s-ar ajunge la un cost de 50 de cenţi/smartphone, pentru a descărca aplicaţii care să permită această localizare GPS", a afirmat Vălean.
Europarlamentarul a menţionat că, pentru a fi localizat prin GPS, telefonul nu trebuie să aibă activată aplicaţia anterior evenimentului.
"Există posibilitatea din punct de vedere tehnic, aşa cum am discutat cu operatorii de telecomunicaţii, ca numai atunci când apelul la 112 este efectuat să se declanşeze automat activarea GPS, astfel încât nu e nevoie ca cineva să prevadă, să aibă GPS activat pentru a putea fi localizat apelul la sistemul de urgenţă", a mai spus Vălean.
Europarlamentarul PNL a precizat că pentru promovarea acestei soluţii de localizare a iniţiat o rezoluţie la nivelul Comisiei de industrii din PE, care a fost adoptat în luna noiembrie 2013, şi instituie obligativitatea implementării acestei măsuri.
"Dacă un stat membru vroia să facă acest lucru, putea să-l adopte înainte prin legislaţia naţională, dar odată cu legislaţia europeană va intra şi această obligativitate pentru statele membre să adopte legislaţie care să ceară operatorilor localizarea apelului prin coodonatele exacte GPS", a mai declarat Vălean.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: STS: Locul accidentului, stabilit odată cu primirea apelului la 112, fiind anunţat instituţiilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe