Lucian Romaşcanu, ministrul propus la Cultură: Am vorbit foarte puţin cu Vulpescu. Nici el nu ştia că pleacă, nici eu nu ştiam că vin

Ministrul propus la Cultură, senatorul PSD Lucian Romaşcanu, a declarat, joi, la audierea sa de către comisiile parlamentare, că a vorbit foarte puţin cu predecesorul său, Ionuţ Vulpescu, întrucât acesta nu ştia că pleacă de la minister, iar el nu ştia că va prelua ministerul.

Urmărește
638 afișări
Imaginea articolului Lucian Romaşcanu, ministrul propus la Cultură: Am vorbit foarte puţin cu Vulpescu. Nici el nu ştia că pleacă, nici eu nu ştiam că vin

Lucian Romaşcanu, ministrul propus la Cultură: Am vorbit foarte puţin cu Vulpescu. Nici el nu ştia că pleacă, nici eu nu ştiam că vin (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

„Am apucat foarte puţin să vorbesc cu domnul Vulpescu. Nici el nu ştia că pleacă, nici eu nu ştiam că vin”, a spus Romaşcanu, sintetizând astfel criza guvernamentală care a debutat cu demiterea Cabinetului Grindeanu prin moţiune de cenzură.

Romaşcanu i-a asigurat pe parlamentarii din Comisiile de cultură că „nu va pierde aderenţa la sol” odată ce va deveni ministru.

Voi fi colegul dumneavoastră şi de acum încolo, fie că voi sta 6 luni sau mai mult”, a spus Romaşcanu în glumă, referindu-se la perioada de funcţionare a Guvernului Grindeanu.

Romaşcanu a precizat, totodată, că decizia PSD de a-l propune pe el în fruntea ministerului Culturii a avut la bază ideea de a promova un om cu experienţă managerială.

„Am 27 ani carieră în mediul prinvat, din 2002 am deţinut funcţii de top management în companii româneşti şi străine”, a spus Romaşcanu, el enumerând divizia tabloid Ringier, Libertatea, Cancan, Kanal D.

„Am condus instituţii de presă, dar din păcate nu am fost jurnalist şi nu am luat decizii editoriale”, a spus Romaşcanu.

El a vorbit şi despre priorităţile sale pentru mandatul la Cultură, printre care se numără organizarea Centenarului şi Legea cinematografiei, el opinând că trebuie revizuită legea care e acum în vigoare, precum şi amendarea Legii drepturilor de autor, ca parte activă.

„Unul din cele mai importante puncte din programul de guvernare se referă la organizarea Centenarului. Îl văd ca pe sărbătoare majoră a poporului român, care trebuie să creeze evenimente care să ne unească. Mizez pe consens în ceea ce vom face. Sper să se accepte trecerea Secretariatului pentru Centenar din subordinea premieruluil în subordinea ministerului Culturii”, a mai spus Romaşcanu.

Ministrul propus pentru portofoliul Culturii, Lucian Romaşcanu, a fost avizat favorabil de către Comisiile parlamentare de specialitate, el întrunind 17 voturi „pentru”, 3 voturi „împotrivă” şi 3 abţineri, după o audiere care a durat aproximativ o oră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici