- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (28.09.2018, 19:42)
- Ionel Dancu
Ludovic Orban, despre decizia de clasare a dosarului de înaltă trădare: Mi se pare extrem de ciudat, faptele sunt evidente
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că nu face nicio acuzaţie la adresa procurorilor DIICOT, dar că i se pare „extrem de ciudat” faptul că s-a clasat dosarul de înaltă trădare, în condiţiile în care „faptele sunt evidente”.
Urmărește
3677 afișări
Ludovic Orban, despre decizia de clasare a dosarul de înaltă trădare: Mi se pare extrem de ciudat, faptele sunt evidente
„Nu pot să dau o reacţie până nu primesc rezoluţia în integralitatea ei, pentru a vedea cum s-a derulat cercetarea şi ce argumente există pentru clasare. În ce mă priveşte, nu am avut nicio informaţie legat de cum s-a derulat ancheta, nu ştiu exact ce s-a cercetat în urma sesizării mele, ca atare îmi este greu să dau un punct de vedere pertinent dacă nu văd argumentele care există în rezoluţie. Sigur că, din punctul meu de vedere, existau temeiuri pentru cel puţin două din cele patru fapte pentru care am depus sesizarea, temeiuri extrem de solide, şi mi se pare extrem de ciudat faptul că există această rezoluţie care consideră că nici măcar nu există faptele, când faptele sunt evidente şi de asemenea aş învedera faptul că eu am depus sesizare şi în privinţa lui Liviu Dragnea şi nu văd în comunicarea publică ceva legat de Liviu Dragnea”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele PNL Ludovic Orban, întrebat cum comentează decizia DIICOT de clasare a dosarului de înaltă trădare în care liderul PNL a depus plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD Liviu Dragnea.
Orban a ţinut să facă precizarea că nu aduce nicio acuzaţie la adresa DIICOT.
„Nu fac nicio acuzaţie. De regulă nu am comentat niciodată rezoluţiile care au fost puse de procurori, hotărârile instanţelor. Cred că politicienii nu trebuie să interfereze cu justiţia. În ceea ce mă priveşte, eu consider că mi-am făcut datoria de cetăţean să sesizez faptele respective care au adus prejudicii grave de imagine României. Este treaba justiţiei să decidă dacă este sau nu este vorba despre nişte fapte care să fie infracţiuni penale”, a menţionat preşedintele PNL.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Întrebat dacă va contesta decizia DIICOT, el a răspuns că trebuie să vadă mai întâi care sunt „argumentele” procurorilor.
„Există cale de atac în instanţă. Nu pot să vă răspund la această întrebare până când nu văd exact care sunt argumentele, cum s-a derulat cercetarea şi ce temeiuri stau la baza rezoluţiei formulate de DIICOT”, a declarat Orban.
DIICOT a anunţat vineri clasarea cauzei ce o viza pe Viorica Dăncilă şi în care erau cercetate infracţiuni de înaltă trădare, pe motiv că fapta nu există. Plângerea era făcută de Ludovic Orban.
Procurorii DIICOT au clasat joi dosarul care o viza pe Viorica Dăncilă şi în care erau cercetate infracţiuni de înaltă trădare, divulgare a secretului care pericliteaza securitatea naţională, uzurpare a funcţiei şi divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. Liderul liberal o mai acuza pe Viorica Dăncilă, în sesizare, şi de prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, în scopul de ascunde fapte împotriva intereselor statului.
Anchetatorii au închis această cauză penală pe motiv că fapta nu există.
Pe 17 mai, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care şi înaltă trădare, în legătură cu scandalul privind memorandumul referitor la mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.
DIICOT anunţa, pe 28 iunie, că a început ancheta cu privire la fapte în cazul plângerii penale împotriva şefului Executivului.
Citeşte şi: Lider PSD: Viorica Dăncilă „ar trebui să se gândească serios” să facă o plângere împotriva lui Ludovic Orban
Citeşte şi: Nicolae Robu, despre dosarul Vioricăi Dăncilă: Orban s-a pripit, dar nu va afecta semnificativ imaginea PNL
Citeşte şi: Vicepreşedintele ALDE, despre dosarul DIICOT: Normalitatea a învins. Orban ar fi trebuit să se abţină
Citeşte şi: REFERENDUM pentru familie. Cele mai multe secţii de votare din străinătate, în Italia şi Spania
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe