Ludovic Orban: Negocierile cu USR sunt „de bun simţ”. Am acceptat să susţin candidatura Elenei Lasconi

  • Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, spune că negocierile cu USR au fost „de bun simţ”, iar ca dovadă indică faptuil că el a acceptat să susţină candidatura Elenei Lasconi la alegerile prezidenţiale.
  • Liderul USR afirmase că FD a cerut multe locuri eligibile pentru parlamentare.
Urmărește
611 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Negocierile cu USR sunt „de bun simţ”. Am acceptat să susţin candidatura Elenei Lasconi

„Punctul meu de vedere este că nu ne-am poticnit. În ceea ce ne priveşte pe noi am venit cu o deschidere mare. Eu am acceptat să nu particip în competiţia de desemnare a candidatului la preşedinţie şi am acceptat să susţin candidatura Elenei Lasconi, care este o dovadă că ne dorim şi suntem dispuşi să renunţăm. De asemenea, am purtat negocieri de bun simţ, decente în ceea ce priveşte reprezentarea parlamentară şi care pleacă tocmai de la implicarea cât mai serioasă a tuturor formaţiunilor politice, indiferent de mărimea lor, de centru dreapta , construcţia unei motivaţii care să ducă la susţinerea candidatului la prezidenţiale al forţelor democratice de dreapta de a ajunge în turul doi al prezidenţialelor. Obiectivul nostru e să câştigăm alegerile prezidenţiale şi parlamentare. Nu este o poticneală. A existat o diferenţă de opinii. Această diferenţă poate fi corectată. Noi am votat în Consiliul Naţional realizarea alianţei în ultimele condiţii prezentate de preşedintele USR”, spune Ludovic Orban.

El a precizat că a avut mandat de negociere, cu formaţiuni politice de centru-dreapta democratice.

„Suntem într-un stadiu al negocierilor care mă face să fiu optimist şi îmi permite să spun că există cu adevărat posibilitatea unei coagulări serioase a formaţiunilor politice de centru-dreapta, de orientare liberală, conservatoare”, adaugă Orban.

Întrebată de ce s-au blocat discuţiile cu Ludovic Orban, Elena Lasconi a spus: „Fiecare îşi doreşte cât mai mult, când spun asta mă gândesc la locurile eligibile pentru parlamentari”.

Violeta Alexandru, care a fost ministru al Muncii în ambele guverne PNL conduse de Ludovic Orban, a intrat recent în USR.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici