- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (15.05.2017, 12:32)
- Dana Stanila
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Ludovic Orban şi Cristian Buşoi şi-au depus candidatura pentru şefia PNL/ Raluca Turcan nu va candida
Ludovic Orban şi-a depus luni moţiunea pentru candidatura sa la preşedinţia PNL, precizând că se "bate pentru promovarea ideilor de libertate şi democraţie imediat de după Revoluţie".
Urmărește
678 afișări
"Oficial mi-am depus candidatura la funcţia de preşedinte al PNL. Am depus proiectul de moţiune cu numele Partidul Naţional Liberal, Forţa Dreptei. Am alături de mine o echipă de oameni serioşi, de caracter, puternici, oameni care au reuşit în competiţiile electorale, oameni care fac cinste PNL. Sunt un om credincios, îmi iubesc familia, îmi iubesc ţara, sunt un liberal convins, un liberal până în măduva oaselor. Mă bat pentru promovarea ideilor de libertate şi democraţie imediat de după Revoluţie. Nu am dat înapoi în nicio bătălie, niciodată nu am fugit de pe câmpul de luptă", a declarat Ludovic Orban.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Orban a declarat că are ca prioritate o transformare a administraţiei publice în "partener al cetăţeanului" şi să întărească autonomia locală.
"Vrem să transformăm administraţia nu într-un duşman, ci într-un partener al cetăţeanului. Avem ca obiectiv să întărim autonomia locală, să permitem aplicarea principiului subsidiarităţii, să permitem oamenilor aleşi la nivel local să pună în practică proiectele de dezvoltare a comunităţilor locale. Ne bătem pentru afirmarea naţiunii române în lume. Ca echipă, suntem convinşi că PNL are capacitatea de a recâştiga încrederea părţii civilizate, părţii educate, părţii dinamice din electoratul român şi suntem convinşi că o naţiune puternică nu se poate bizui decât pe cetăţeni puternici, pe oameni care trăiesc pe propriile picioare, pe oameni care trăiesc din munca lor, din afacerea lor, din fructificarea proprietăţii pe care o deţin, din abilităţile şi talentele pe care le au", a mai declarat Ludovic Orban.
Pentru susţinerea lui Ludovic Orban la şefia PNL au semnat deja 27 de preşedinţi de filiale ale partidului, având mandat din partea organizaţiilor pe care le conduc.
"Există la ora actuală 27 de semnături de preşedinţi de filiale, dar în spatele acestor semnături precizez că se află exprimarea voinţei organizaţiilor judeţene, fie prin consultarea Biroului Judeţean, fie prin consultarea Colegiului Director Judeţean, fie prin consultarea aleşilor locali ai PNL. Niciun preşedinte care a semnat susţinerea moţiunii mele, nu a semnat pentru că aşa a vrut el fără să ţină cont de voinţa organizaţiei pe care o conduce", a mai spus Orban.
Moţiunea depusă odată cu candidatura la preşedinţia partidului "este numai scheletul viitorului program politic şi a viitoarei strategii politice a PNL", a mai spus Orban, precizând totodată că documentul va fi trimis tuturor membrilor PNL.
Printre cei care au venit să îşi exprime susţinerea pentru Orban s-au numărat primarul Aradului Gheorghe Falcă, liderul PNL Alba Mircea Hava, liderul PNL Sălaj Lucian Bode, dar şi liderul PNL Bihor Ilie Bolojan.
"Echipa care este astăzi susţinătoare a colegului nostru Ludovic Orban, care se bazează în principal pe oameni care au obţinut rezultate atât în ceea ce priveşte ocuparea unor poziţii elective, cum sunt primarii de reşedinţe de judeţ, dar şi prin realizările personale pe care le au aceste administraţii dovedind că se poate face ceva într-adevăr, pentru oameni, în România. O echipă puternică, care se bazează pe oameni care au rezultate. Al doilea motiv este legat de persoana candidatului. Ludovic Orban este unul dintre membrii PNL care are o vechime, care are o experienţă, care are capacitatea de a lucra într-o echipă, în aşa fel încât să putem să relansăm Partidul Naţional Liberal şi să oferim o şansă dreptei din România pentru prosperitatea ţării noastre", a declarat Ilie Bolojan.
Bolojan a fost întrebat dacă absenţa lui Crin Antonescu din echipa de susţinere a lui Ludovic Orban este "un handicap".
"Este poziţia domnului preşedinte Crin Antonescu. Cei care suntem în teren, care facem zi de zi politica partidului şi politica cetăţeanului credem că am optat corect", mai spus Bolojan.
Bolojan a mai spus că la alegerile din 2019, candidatul PNL va fi tot Klaus Iohannis.
"Din punctul meu de vedere, România şi preşedintele Klaus Iohannis au nevoie de un partid naţional liberal puternic pentru că, aşa cum anunţa şi Ludovic Orban, unul dintre proiectele noastre importante este recâştigarea preşedinţiei României în 2019. Pentru asta este nevoie de un candidat puternic şi Klaus Iohannis este acest candidat".
Şi luptătorul K1 Cătălin Moroşanu a venit la Bucureşti pentru a-l susţine pe Ludovic Orban.
"Eu cred că domnul Orban nu are nevoie de nicio lecţie de autoapărare. Este un lider puternic şi cred că o să răzbată şi o să preia preşedinţia PNL. Eu sunt un om pragmatic şi cred că toţi colegii de partid ar trebui să fie pragmatici. Orban are cele mai multe şanse să ajungă preşedinte, este un lider carismatic şi într-adevăr, în momentul în care transmite ceva, este auzit de tot poporul", a declarat Cătălin Moroşanu.
Cristian Buşoi şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL
Secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, şi-a depus, luni, candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului, unul dintre susţinătorii săi, senatorul Leon Dănăilă, afirmând că speră ca acesta să se ridice la nivelul Brătienilor.
”Sunt de 21 de ani în Partidul Naţional Liberal şi pot spune că acum e cel mai important moment prin care trece partidul de când sunt eu memebru ai acestui partid. Noi toţi, dar mai ale cei care candidează la congresul din iunie, trebuie să decidem încotro merge partidul. PNL are nevoie de schimbare, are nevoie de direcţie şi acesta este lucrul cel mai important care se va întâmpla în 17 iunie dincolo de alegerea unei echipe. Ce se vede până acum este o campanie foarte internă. Mai mulţi arătăm direcţia în care merge Partidul Naţional Liberal, se vorbeşte despre persoane şi despre funcţii. Cred că trebuie să ieşim din cutie, cred că trebuie să deschidem ferestrele şi să ne uităm în primul rând spre electorat. PNL trebuie să se schimbe, trebuie să fie un lucru foarte clar: dacă PNL nu se schimbă, atunci nu va putea învinge Partidul Social Democrat şi mi-e teamă că PSD, în aceste condiţii, ar putea să câştiga tot şi PNL nu va mai conta”, a declarat Cristian Buşoi, după ce şi-a depus candidatura la şefia PNL.
El a mai spus că PNL trebuie să recupereze electoratul pe care l-a pierdut.
”Fără să recuperăm electoratul pe care l-am pierdut va fi foarte greu să învingem PSD care stă pe un electorat de 35-40 la sută, noi suntem acum la un scor de 20 la sută. Fără cei 15 -20 la sută care l-au votat pe preşedintele Iohannis în 2014, care au ieşit să protesteze împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea la începutul acestui an nu vom reuşi să învingem Partidul Social Democrat, dar aceşti oameni au aşteptări la care noi trebuie să răspundem şi sunt cu toţii dezamăgiţi de politica veche”, a adăugat Buşoi.
El a susţinut că, în calitatea sa de membru PNL, a dovedit întotdeauna seriozitate, ataşament şi o motivare foarte clară.
”Voi purta această campanie mergând către toţi membri de partid, vorbind cu fiecare delegat în parte, fără atacuri şi fără addversităţi. Campania trebuie să fie despre viitorul PNL şi nu o luptă între tabere. Am un proiect pentru viitorul PNL, am o viziune despre cum trebuie să arate viitorul PNL şi despre asta voi vorbi cu colegii mei în următoarele 30 de zile. Trebuie să facem o schimbare şi acaesta trebuie să însemne câteva lucruri. În primul rând trebuie să facem o schimbare de mesaj, justiţia trebuie să rămână o temă importantă în lupta cu PSD, dar temea prioritară a PNL trebuie să redevină economia şi fiscalitatea. Fără economie, mesajul pe jutiţie nu are niciun fel de forţă de convingere”, a mai spus Cristian Buşoi, apreciind că PNL trebuie să redevină partenerul mediului de afaceri românesc.
Cristian Buşoi a mai spus că are semnături din toate filialele PNL, prima de pe moţiune fiind a fostului lider al PNL Crin Antonescu.
”Am susţinători care se văd şi care sunt preşedinţi de filială, am susţinători care nu au putut să vină azi alături de mine şi sunt preşedinţi de filială. Filialele încă nu au decis, sunt doar asumări individuale ale unor preşedinţi”, a menţionat secretarul general interimar al PNL.
El susţine că nu a avut ”discuţii speciale” cu preşedintele Klaus Iohannis referitoare la candidatura sa la şefia PNL.
De asemenea, el a respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi ”omul sistemului”: ”Eu sunt în PNL de la 18 ani. Eu candidez în numele şi cu sprijinul unei echipe de care sunt foarte onorat şi fără de care nu aş putea merge în această bătălie. Merg cu ideile mele proprii, merg cu viziunea mea despre viziunea PNL, merg cu personalitatea mea şi cu ce am dovedit până acum în interiorul partidului şi în funcţiile publice pe care le-am deţinut”.
Alături de Cristian Buşoi au participat la depunerea moţiunii circa 50 de susţinători, printre care Teodor Atanasiu, Marin Anton, Dan Motreanu, Florin Alexe, Lucia Varga, Razvan Sava şi Leon Dănăilă.
”A avut până acum diferite funcţii (...) şi le-a dus la îndeplinire cu mult devotament, astfel încât cred că va reuşi şi de această dată cu susţinerea noastră să-l aducem la un nivel foarte ridicat, mă refer la faptul că PNL a fost înfiinţat în anul 1875 şi a avut conducători de bază - fraţii Brătianu, Rosetti, Vernescu care s-au situat la nivelul cel mai înalt. Sper ca domnul Buşoi, sunt sigur aproape, că va ajunge la nivelul acestora, va aduce România pe noi făgaşuri de progres şi civilizaţie. Dl. Orban este o persoană destul de elevată din punct de vedere politic, al civilizaţiei şi al activităţii pe care a dus-o, mai ales că în justiţie s-a dovedit că nu este corupt, nu a făcut acte care să ducă la punerea în umbră a acestui partid şi a personalităţii dumnealui. Este şi el un om de bază astfel încât lupta va fi destul de strânsă între aceste două personalităţi. Eu îl susţin pe domnul Buşoi fiindcă am multe considerente şi vechimea în activitate şi planurile pe care le-a expus, ştie ce trebuie să facă pentru acest popor care se află la moment de răscruce, ca să zic aşa. Eu sper că o să se ridice (la nivelul Brătienilor - n.r.). E singura persoană care în sfârşit are posibilitatea se a se ridica la nivelul acestora”, şi-a motivat Leon Dănăilă susţinerea pentru Cristian Buşoi.
Cristian Buşoi este cel de-al doilea liberal care şi-a depus candidatura pentru preşedinţia PNL, după Ludovic Orban. În cursul zilei de marţi urmează ca prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, să-şi depună candidatura pentru această funcţie.
Turcan: Nu voi candida la şefia PNL;Experienţa acumulată ar justifica prezenţa mea în conducerea PNL
Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, că nu va candida la şefia PNL, afirmând că experienţa pe care o are ar justifica prezenţa sa în viitoarea conducere a partidului şi că va decide pe cine va susţine în cursa internă după ce va vedea toate moţiunile.
„Am luat decizia să nu candidez la preşedinţia PNL şi că am luat această decizie în urma consultării cu colegii mei, considerând că nu este momentul potrivit pentru o asemenea decizie. Momentul prin care trece PNL arată un echilibru foarte fragil şi avem nevoie de un congres care să unească toate forţele nu să le disipeze. Consider în momentul de faţă că unitatea este prima condiţie a victoriei PNL, a reconstrucţiei PNL şi în opinia mea, unitatea va fi principala miză a Congresului din iunie”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, la finalul şedinţei BPN PNL.
Turcan a afirmat că experienţa pe care o are ar justifica prezenţa sa în conducerea PNL.
„Cred că experienţa acumulată până acum ar justifica prezenţa mea în conducerea PNL. Voi vedea şi modul în care candidaţii la preşedinţia PNL doresc să-şi facă echipele. Cred că lucrul acesta se va vedea dacă sunt oameni decişi să ducă partidul înainte, dacă sunt decişi să îşi respecte doar preocuparea lor de a se aşeza pe un anumit scaun. În principiu, cred că în conducerea PNL prezenţa mea ar fi bine venită”, a spsu Turcan.
Raluca Turcan a afirmat că va asculta moţiune candidaţilor şi va decide pe cine va susţine, precizând că cei care vor viza „personale, slăbirea partidului, orgolii mărunte şi interese de accedere doar la putere” nu vor avea sprijinul său.
„Vom avea o şedinţă în organizaţia judeţeană (PNL Sibiu-n.r.) acolo vom decide cum ne vom poziţiona la viitorul congres. (...) Dacă vor fi opţiuni individuale acelea trebuie respectate”, a spus Turcan.
PNL nu a decis încă data Consiliului de Coordonare la care vor fi aleşi prim-vicepreşedinţi şi vicepreşedinţii partidului, a spus Turcan, susţinând că cel mai bine ar fi ca acesta să aibă loc imediat după alegerea preşedintelui PNL, fără a mai fi lăsate două săptămâni între cele două evenimente, aşa cum s-a propus.
Preşedintele interimar al PNL a afirmat că a constatat în perioada de pregătire a Congresului că sunt colegi care au încercat „în virtutea preocupărilor lor de a se aşeza pe diferite funcţii după congres să slăbească partidul, să atace partidul, să facă într-un fel jocurile PSD de a veni cu influenţe negative asupra PNL”.
„Eu mi-aş fi dorit ca orice om care a fost în conducerea PNL în această perioadă să susţină PNL cu ardoare în bătălia cu PSD, în decizii care pe fond au fost corecte. Eu nu am înţeles şi nu am văzut până acum rezultate ale unor analize care să demonstreze că decizii ale PNL în perioada trecută au fost greşite. Nu există niciuna care să spună că o conducere a PNL a dus partidul în gard în loc să-l ducă înainte. Atâta timp cât a existat o strădanie de a ţine partidul pe direcţia bună ar fi păcat în momentul confruntării dintre candidaţi să asistăm din nou la o slăbire a partidului”, a spus Raluca Turcan.
Citeşte şi: Site-ul Camerei Deputaţilor, nefuncţional: "Se fac verificări tehnice după atacul cibernetic"
Citeşte şi: Ministerul Justiţiei organizează, luni, cea de-a doua dezbatere privind proiectele codurilor penale
Citeşte şi: Legea graţierii, de la necesitate stringentă, la subiect "parazit". Cum s-a poziţionat Liviu Dragnea
Citeşte şi: Delegaţii PNL Cluj la congresul partidului, fără un mandat expres pe cine să voteze la conducere
Citeşte şi: Nicuşor Dan: USR îşi face anul viitor un guvern din umbră, nu este exclus să fie condus de Cioloş
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe