Luminiţa Odobescu, discuţii cu omologul francez despre alegerile europene şi situaţia de securitate

  • Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a avut vineri, la Paris, o întrevedere cu ministrul pentru Europa şi afaceri externe al Franţei, Stéphane Séjourné.
  • Cei doi miniştri au discutat despre alegerile europene şi situaţia de securitate.
95 afișări
Imaginea articolului Luminiţa Odobescu, discuţii cu omologul francez despre alegerile europene şi situaţia de securitate

Sursa foto: Facebook / Ambasada României în Franţa

Potrivit unui comunicat al MAE, şefii celor două diplomaţii au convenit continuarea eforturilor comune pentru conturarea Agendei Strategice în scopul avansării proiectului european şi a consolidării rezilienţei Uniunii, inclusiv ca urmare a propunerilor concrete prezentate de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în recentul discurs susţinut la Universitatea Sorbona.

Miniştrii au subliniat, de asemenea, importanţa coordonării acţiunilor şi pregătirilor în perspectiva alegerilor europene şi a viitorului cadru instituţional şi legislativ european.

Oficialul român a mulţumit Franţei pentru contribuţia la consolidarea Flancului Estic şi pentru asumarea rolului de naţiune-cadru pentru Grupul de Luptă NATO dislocat în România. De asemenea, a exprimat aprecieri pentru interesul crescând al Franţei pentru Marea Neagră, mai ales în contextul agresiunii ruse asupra Ucrainei şi al provocărilor regionale generate de aceasta.

Cei doi miniştri au subliniat importanţa continuării acordării de sprijin Ucrainei şi coordonării iniţiativelor româno-franceze în favoarea Republicii Moldova, confruntate cu multiple riscuri din partea Federaţiei Ruse.

De asemenea, s-a discutat despre oportunitatea actualizării Foii de Parcurs aferente Parteneriatului Strategic dintre România şi Franţa, cu prilejul aniversării, în 2025, a 145 de ani de relaţii diplomatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici