- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Macovei: Boc ar fi trebuit să fie mai ferm, să taie în sânge şi să dea afară
Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, duminică, la Realitatea TV, că premierul Emil Boc ar fi trebuit să fie mai ferm şi că acesta trebuie "să taie în sânge şi să dea afară".
Macovei: Boc ar fi trebuit să fie mai ferm, să taie în sânge şi să dea afară (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
Macovei a fost întrebată la Realitatea TV dacă Boc trebuie să plece de la conducerea Guvernului.
La aceeaşi întrebare, europarlamentarul Cristian Preda a răspuns că, "decomadată nu există alternativă". Într-un interviu acordat la începutul lunii iulie, Preda afirma că, dacă ar fi în locul premierului Emil Boc, ar fi deja în căutarea unui alt job.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Preda şi Macovei au mai fost întrebaţi ce miniştri ar trebui să plece din toamnă.
"Boc va trebui să spună asta", a răspuns Cristian Preda. El a ţinut să precizeze că ministrul Baconschi "este OK" şi că ministrul Educaţiei Daniel Funeriu a reuşit să treacă peste dificultăţile examenului de bacalaureat şi peste cele provocate de greva cadrelor didactice, menţionând, însă, că acesta ar putea avea o mare problemă dacă Legea educaţiei nu va trece de Parlament.
Macovei a mai declarat, la începutul lunii iunie, că pentru lipsa reformei se fac vinovaţi miniştrii, şefii de agenţii, dar şi premierul Emi Boc.
Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la videoconferinţa cu prefecţii, că procesul de restrucrare în administraţie nu ocoleşte pe nimeni şi că situaţia actuală impune măsuri dure de austeritate.
"Procesul de restructurare nu ocoleşte pe nimeni. Anul trecut, în calitate de prim-ministru, am dispus desfiinţarea Cancelariei primului-ministru, ca prim semn al intrării în demersul de restructurare a aparatului bugetar. A fost continuată, atât cât a fost cu putinţă, în 2009, când a fost şi PSD alături de noi, care a avut o atitudine mult mai recalcitrantă şi nu a susţinut procesul de restructurare reală a aparatului bugetar. Acum, această coaliţie mult mai omogenă din punct de vedere politic, are voinţa să meargă mai departe chiar dacă aceste costuri politice pe care le plătim sunt mari", a spus Emil Boc.
Şeful Executivului a ţinut să sublinieze că situaţia actuală impune măsuri dure de austeritate şi cheltuirea cu chibzuinţă a banului public, atât la nivel central cât şi local, ceea ce implică sacrificii din partea tuturor.
"N-a fost o plăcere pentru mine să mă despart de 17 secretari de stat, n-a fost o plăcere nici pentru dumneavoastră să vă despărţiţi de 35 de subprefecţi", le-a spus premierul prefecţilor, adăugând că, deşi aceştia erau "necesari", ţara nu-şi mai poate permite să aibă un număr mai mare decât cel stabilit în prezent, de astfel de demnitari.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO