Macovei:Comisia de Etică din PDL are activitate aproape zero-să spună ce a făcut,câte decizii a luat

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la CNC, că propune din nou ca cei din Comisia de Etică să se poată sesiza din oficiu legat de situaţia unor membri, ea apreciind că această Comisie "are o activitatea apropiată de zero" şi cerând un raport de activitate al acesteia.

Urmărește
4 afișări

Ea a arătat că cere încă o dată ca această comisie să spună ce a făcut, câte decizii a luat în cazul partidului şi de câte ori s-a sesizat. "Repet propunerea, Comisia Naţională de etică trebuie să se poată să se sesizeze din oficiu indiferent de decizi organoizaţia locale pentru că trebuie să poată lua o decizie în interesul partidului la nivel naţional", a spus Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei a ţinut să sublinieze că persoanele din partid care sunt trimise în judecată pentru fapte de corupţie nu au credibilitate şi afectează imaginea formaţiunii. "În legătură cu prezumţia de nevinovăţie, este treaba justiţiei, nu a partidului. Partidul trebuie să aibă grijă ca ideile politice să fie promovate şi duse la oameni de persoane credibile. Ori, o persoană trimisă în judecată pentru fapte de fraudă, corupţie sau diverse fapte grave nu are această credibilitate. Despre asta este vorba. Este ca şi când vine un chirurg într-o sală de operaţie cu mâinle murdare şi îl lăsăm să opereze pentru că nu am stabilit ce fel de praf are pe mâini", le-a spus Monica Macovei participanţilor la CNC.

Ea a zis că în partid trebuie să fie promovate ideile politice şi să fie promovaţi în funcţii publice oameni credibili. "Despre credibilitate este vorba şi acesta este scopul acestor modificări", a adăugat Macovei. Ea a mai spus că a observat că "a dispărut pe drum" şi interdicţia apartenenţei la partid a celor care au lucrat cu Securitatea, fiind menţionută doar prevederea legată de colaborarea acea instituţie.

Monica Macovei a mai spus că în campania electorală PDL a susţinut că este altfel decât PSD şi decât PNL. "Noi am spus tot timpul în campania electorală că suntem altfel decât PSD, că suntem altfel decât PNL, noi nu facem ca Năstase, ca Ponta, ca Voiculescu, ca Antonescu, ca Chiariu, care e trimis în judecată şi mulţi alţii ca ei, care sunt trimişi în judecată şi sunt în funcţii publice. Noi suntem altfel. Dacă spunem că suntem altfel, haideţi să arătăm că suntem altfel. Pentru că trebuie să arătăm că suntem altfel. Ce vă spun e să fim altfel" şi-a încheiat Macovei discursul, ea fiind aplaudată de participanţii la CNC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici