Macovei, despre declaraţia lui Berceanu legată de procurori şi Securitate: Atât l-a dus capul

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, într-un interviu pentru "Gândul", comentând declaraţiile lui Radu Berceanu despre procurori care, în anii '80, lucrau cu Securitatea, că "atât l-a dus dus capul să spună", ea menţionând că astfel de declaraţii ar face Adrian Năstase şi Dan Voiculescu.

Urmărește
2 afișări

Întrebată dacă nu o deranjează deloc faptul că un coleg democrat-liberal a făcut, sâmbătă, la şedinţa CNC al PDL, o "aluzie străvezie" la procurori care au lucrat cu Securitatea, Macovei a răspuns: "Atâta l-a dus capul să spună, atât a spus, exact ca Voiculescu şi Năastase, dacă au ajuns să-şi dea mâna cu Voiculescu şi Năstase, au ei o problemă".

Liderul PDL Radu Berceanu a declarat, sâmbătă, la CNC al PDL, că în 1981, "când unii erau procurori şi lucrau cu Securitatea", el a fost exclus din PCR, menţionând că, astfel, nu acceptă lecţii şi nu este adeptul părerii că cei care sunt acuzaţi la un moment dat sunt şi vinovaţi.

Radu Berceanu a fost îndelung aplaudat de participanţii la CNC al PDL.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la CNC, că propune din nou ca cei din Comisia de Etică să se poată sesiza din oficiu legat de situaţia unor membri, ea apreciind că această Comisie "are o activitatea apropiată de zero" şi cerând un raport de activitate al acesteia.

Ea a precizat că în partid trebuie să fie promovate ideile politice şi să fie promovaţi în funcţii publice oameni credibili. "Despre credibilitate este vorba şi acesta este scopul acestor modificări", a adăugat Macovei. Ea a mai spus că a observat că "a dispărut pe drum" şi interdicţia apartenenţei la partid a celor care au lucrat cu Securitatea, fiind menţionută doar prevederea legată de colaborarea acea instituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici