Macovei este de acord să facă parte din Cabinet ca ministru independent al Justiţiei

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marţi, la Ploieşti, că fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei şi-a dat acordul pentru ocuparea acestui portofoliu, ca independent, într-un viitor guvern format din PDL.

Urmărește
13 afișări
Imaginea articolului Macovei este de acord să facă parte din Cabinet ca ministru independent al Justiţiei

Macovei este de acord să facă parte din Cabinet ca ministru independent al Justiţiei

"Eu am avut o singură discuţie cu doamna Monica Macovei la începutul campaniei, o discuţie expresă, explicită şi clară. Vreau să-i respect independenţa pe care a avut-o dintotdeauna, de aceea nici nu am implicat-o în campania electorală. (…) Mi-a confirmat şi mi-a spus că da, este de acord să facă parte din cabinet ca ministru independent dintr-un guvern al Partidului Democrat Liberal şi nu e departe momentul până când din nou la Justiţie vom avea un ministru independent, care să readucă practic lupta împotriva corupţiei acolo unde-i este locul", a spus Emil Boc marţi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

În urmă cu o săptămână, Emil Boc declara, într-o conferinţă de presă susţinută în localitatea prahoveană Colceag, că i-a propus fostului ministru al justiţiei Monica Macovei preluarea portofoliului respectiv, ca independent, în cazul în care PDL va forma guvernul după 30 noiembrie, dar că aceasta nu a dat un răspuns clar dacă va accepta sau nu propunerea, însă şi-a dat acordul ca numele său să fie vehiculat ca posibil viitor ministru al Justiţiei.

Tot marţi, la Ploieşti, preşedintele PDL a afirmat că publicistul Sever Voinescu - Cotoi şi preşedintele PDL Prahova, europarlamentarul Roberta Anastase "pot pretinde" un post în viitorul Guvern, dacă acesta va fi format de PDL, cu condiţia ca aceştia să obţină performanţe electorale la alegerile parlamentare de duminica viitoare.

Boc nu a spus care ar fi ministerele pe care cei doi, care candidează pentru mandate de deputat în două colegii uninominale din Ploieşti, le-ar putea conduce.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici