Macovei şi Muscă, dorite de PDL Bucureşti candidate în alegerile din toamnă - surse

Fostul ministru al Culturii Mona Muscă şi fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei se află printre opţiunile filialelor PDL Bucureşti, care îşi doresc ca cele două personalităţi să candideze, pe sistemul de vot uninominal, la alegerile parlamentare din toamnă.

Urmărește
38 afișări
Imaginea articolului Macovei şi Muscă, dorite de PDL Bucureşti candidate în alegerile din toamnă - surse

Macovei şi Muscă, dorite de PDL Bucureşti candidate în alegerile din toamnă - surse

Surse din PDL au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că mai multe filiale PDL din Bucureşti îşi doresc ca fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei să candideze pentru un mandat de parlamentar. Cu toate acestea, candidatura Monicăi Macovei este, în acest moment, doar la nivel de intenţie, o decizie urmând a fi luată până la termenul limită de definitivare a listelor candidaţilor PDL pentru Parlament, 15 august.

O altă personalitate dorită de democrat-liberalii bucureşteni este fostul ministru al Culturii Mona Muscă. Potrivit surselor citate, atât filiala Sector 1 a PDL, precum şi cea din Sectorul 6 iau în calcul participarea Monei Muscă în alegerile parlamentare, într-un colegiu uninominal, singura condiţie fiind ca şi aceasta să îşi manifeste interesul pentru o astfel de candidatură.

Surse din partid arată că, cel mai probabil, dacă va accepta, Mona Muscă va alege să candideze în Bucureşti, şi nu aşa cum s-a vehiculat în presă în judeţe precum Prahova, Caraş Severin (unde a candidat în primele două legislaturi la Camera Deputaţilor) sau Piatra Neamţ (unde i s-a oferit un loc pe liste de către liderul acestei organizaţii, Gheorghe Ştefan).

Dincolo de ofertele primite, Mona Muscă va lua decizia de a candida doar după ce se va judeca, în luna septembrie, solicitarea acesteia de revizuire a hotărârii judecătoreşti prin care a fost declarată colaborator al fostei Securităţi, cerere introdusă după ce Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a decis că a făcut poliţie politică.

Cererea Monei Muscă a fost introdusă la Secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti, iar în 30 iunie, în urma dezbaterilor, s-a decis că judecarea acţiunii este de competenţa Secţiei civile, care urmează să ia în discuţie acest dosar în luna septembrie.

Surse din PDL au precizat că, în funcţie de această decizie din justiţie, Mona Muscă îşi va anunţa intenţia de a candida sau nu în alegerile din toamnă pentru Parlament.

Şi candidatura prim-vicepreşedintelui PDL Theodor Stolojan, actual lider al europarlamentarilor PDL, este disputată de mai multe sectoare, precum Sectorul 6, unde primar este liberal-democratul Cristian Poteraş, dar şi de Sectorul 2, unde Stolojan are domiciliul actual.

Şi filiala Sectorului 1 a PDL şi-l doreşte candidat pe Theodor Stolojan, motivaţia democrat-liberalilor din această filială fiind că Stolojan are astfel ocazia să intre în competiţia electorală cu principalii lideri PNL - Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu, Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici