„Din discuţiile pe care le-am avut cu anumiţi colegi din judeţ, mai ales din judeţele din Moldova şi Transilvania, am însumat şi am simţit că sunt aproximativ 32 de colegi parlamentari din PDL care şi-au exprimat nemulţumirea asupra modului în care conducerea PDL îi tratează în acest moment, în sensul că nu se consultă deloc cu ei atunci când sunt luate decizii economice, politice şi de orice natură. Unii se simt marginalizaţi, dezamăgiţi”, a spus Frâncu.
El a menţionat că aceştia au purtat „discuţii exploratorii cu colegi din PNL” şi că, dintre ei, opt senatori şi patru deputaţi ar opta către PNL.
Potrivit senatorului PNL, cu prilejul anumitor evenimente locale a putut fi constatată „o apropiere” de PSD a unora dintre cei 32 de parlamentari PDL nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi de conducerea partidului.
Întrebat din ce judeţe sunt parlamentarii democrat-liberali nemulţumiţi, liberalul a refuzat să facă precizări în acest sens.
„Nu pot să precizez ce judeţe pentru că în acel moment orice discuţie, orice negociere ar fi închisă. Ar fi presiuni mult prea mari în faza de început a unor tatonări şi nu e bine, nu vreau să creez un handicap pentru colegii mei care poartă în acest moment discuţii”, a declarat el.
Emilian Frâncu a spus că, în opinia sa, va exista un scenariu foarte apropiat de realitate, previzibil, ca în momentul în care moţiunea de cenzură trece şi suspendarea se produce, preşedintele Senatului să-l numească premier, probabil, „ori pe Klaus Iohannis, ori pe altă persoană publică ce nu este implicată politic”.
„Ori se va face ori un guvern de tehnocraţi cu sprijin PSD şi PNL, ori un guvern politic PNL-PSD, condus însă de o persoană neutră, care să atenueze puţin din rimul acesta năucitor al gafelor guvernamentale, al acestor schimbări de pe o zi pe alta, care fac ca instabilitatea să fie mai îngrozitoare decât realitatea în sine”, a menţionat senatorul liberal.