MAE: Personalul feminin părăseşte ambasada din Japonia; numărul cererilor consulare a ajuns la 132

MAE a precizat, miercuri seară, că numărul solicitărilor de asistenţă consulară şi informaţii primite de Ambasada de la Tokyo şi de Departamentul Consular a ajuns la 132, iar o parte din personalul ambasadei, preponderent feminin, va reveni temporar în România.

Urmărește
4 afișări

"Ambasada României la Tokyo funcţionează la parametri normali. Cei 4 funcţionari consulari trimişi de către MAE sunt pregătiţi să ofere asistenţa consulară necesară cetăţenilor români aflaţi în Japonia. O parte din personalul Ambasadei, preponderent feminin, se va întoarce temporar în România", precizează MAE.

Ministerul menţionează că, "până în momentul de faţă, Ambasada României la Tokyo şi Departamentul Consular din cadrul MAE au primit un număr de 132 de solicitări de asistenţă consulară şi informaţii" şi subliniază că Ambasada României la Tokyo menţine legătura cu autorităţile locale şi centrale nipone, pentru a obţine informaţii referitoare la cetăţenii români.

"Până în acest moment nu a fost semnalată prezenţa unor cetăţeni români printre victime. MAE participă la mecanismul european de monitorizare şi informare cu privire la situaţia din Japonia, în scopul de a asigura oportun asistenţa de urgenţă cetăţenilor români înscrişi în listele de evidenţă a misiunilor şi consulatelor României din străinătate", se arată în comunicat.

Comunicatul MAE mai arată că "cetăţenii români sunt încurajaţi să analizeze dacă prezenţa lor în Japonia se mai impune cu necesitate, iar în caz contrar, sunt sfătuiţi să părăsească această ţară".

Românii care doresc să părăsească Japonia sunt informaţi că pot folosi cursele aeriene comerciale, fiind indicat ca ei să contacteze, în prealabil, compania aeriană prin care a fost procurat biletul de călătorie, pentru a verifica dacă au apărut modificări de orar, şi să verifice condiţiile de transport către aeroporturile vizate.

Totodată, MAE pune la dispoziţia celor interesaţi numerele de cont în care se pot face donaţii pentru victimele cutremurului din Japonia. Astfel, companiile şi persoanele fizice străine pot face donaţii pentru victimele cutremurului din Japonia sau pentru activităţile de sprijin, fie prin conturile deschise de Crucea Roşie Română, fie direct prin conturile deschise de Crucea Roşie din Japonia.

Astfel, cei care doresc să doneze Crucii Roşii Japoneze pentru victimele cutremurului, o pot face la Banca Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Ginza în contul cu numărul 8047670 (Ordinary Account), SWIFT Code: SMBC JP JT. Donaţiile pentru activităţile de sprijin se fac la aceeaşi bancă însă în contul cu numărul 8047705. Contul este disponibil pe site-ul Crucii Roşii Japoneze: http://www.jrc.or.jp/english/relief/l4/Vcms4_00002070.html

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români aflaţi în Japonia să se înscrie în Registrul Unic al Ambasadei României în Japonia, astfel încât să fie în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă. Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români care solicită informaţii să transmită toate datele lor de identificare şi detalii cât mai exacte despre persoanele căutate (adresa, e-mail, numere de telefon disponibile etc.) prin Internet, la adresele de e-mail: consular@ambrom.jp; office@ambrom.jp .

Cetăţenii români sau familiile acestora pot contacta Ambasada României la numărul de telefon +81.334.79.03.11 şi celula de criză din cadrul Departamentului Consular al MAE, la numărul de telefon +40.21.319.21.37 sau la adresa de e-mail: drco@mae.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici