- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (13.07.2012, 19:46)
- Marius Fratila ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MAE: România şi Bulgaria au poziţii similare în privinţa MCV şi aderării la Schengen
Ministrul de Externe, Andrei Marga, şi omologul bulgar, Nickolay Mladenov, au apreciat vineri, la Sofia, coordonarea susţinută şi poziţiile similare ale celor două ţări în dosarele europene cum ar fi aderarea la spaţiul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare, informează MAE.
Urmărește
134 afișări
MAE: România şi Bulgaria au poziţii similare în privinţa MCV şi aderării la Schengen (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Cei doi oficiali au apreciat cooperarea foarte bună în cadrul UE şi coordonarea susţinută în ceea ce priveşte dosarele europene în care ambele ţări au poziţii similare: aderarea la spaţiul Schengen, Mecanismul de Cooperare şi Verificare, Strategia UE pentru Regiunea Dunării, Pactul fiscal, Agenda EU de Creştere, politica de coeziune, Politica Agricolă Comună, extinderea UE", precizează un comunicat transmis MEDIAFAX de MAE român.
Potrivit comunicatului, "cei doi demnitari au evidenţiat stadiul excelent al relaţiilor bilaterale, reflectate în cadrul reuniunilor Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt şi în cadrul şedinţelor comune de guvern".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
De asemenea, a fost apreciată cooperarea foarte bună dintre cele două ţări în plan regional, în cadrul formatelor regionale, cât şi al trilateralei România-Bulgaria-Grecia, şeful diplomaţiei române exprimând interesul pentru intensificarea dimensiunii pragmatice a acestei colaborări.
"În cadrul discuţiilor, cele două părţi au reliefat importanţa finalizării în termen a interconectorului de gaz Giurgiu-Ruse, precum şi a podului Calafat-Vidin. De asemenea, a fost convenită continuarea discuţiilor la nivel de experţi în vederea identificării oportunităţilor de realizare şi finanţare a unor proiecte de interes major aflate pe agenda bilaterală româno-bulgară, precum construirea de noi poduri peste Dunăre, la Călăraşi-Silistra şi Bechet-Oreahovo, a unui eventual nou pod la Giurgiu-Ruse şi continuarea autostrăzii Ruse-Svilengrad pe teritoriul României", se arată în comunicatul MAE.
Citeşte şi:
Comisia Europeană va continua monitorizarea României cât va fi necesar. Nu sunt excluse sancţiunile
În context, oficialul român a salutat nivelul foarte bun al cooperării realizate în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, program care va beneficia şi în exerciţiul financiar 2014-2020 de o alocare importantă. A fost salutată încheirea unui Acord între Guvernele României şi Republicii Bulgaria privind deschiderea a două noi puncte de frontieră la Lipniţa - Kainardjea şi la Dobromir – Krushari, care vor fi situate pe drumuri de interes regional şi construite cu fonduri din cadrul Programului de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, menţionează sursa citată.
Ministrul Marga a evidenţiat şi nivelul foarte bun al cooperării economice dintre cele două ţări, care s-a concretizat, anul trecut, în schimburi comerciale de 3,2 miliarde euro, România fiind al treilea partener economic al Bulgariei şi al doilea din cadrul UE. De asemenea, el a reiterat sprijinul pentru concretizarea proiectului Nabucco, prioritar pentru România, menţionează comunicatul MAE.
Ministrul Marga a efectuat vineri o vizită de lucru la Sofia, la invitaţia omologului Mladenov.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Comisia Europeană va continua monitorizarea României cât va fi necesar. Nu sunt excluse sancţiunile
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:16
Crocodilul care a jucat în celebrul film Crocodile Dundee a murit
-
astăzi, 12:13
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul / Un cetăţean australian care lupta pentru Ucraina ar fi fost capturat de armata rusă