MAE salută realegerea lui Boris Tadici în funcţia de preşedinte al Serbiei

Ministerul Afacerilor Externe salută realegerea lui Boris Tadici în funcţia de preşedinte al Serbiei, pentru un nou mandat de cinci ani, reamintind totodată că România s-a pronunţat constant în favoarea forţelor pro-europene de la Belgrad.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului MAE salută realegerea lui Boris Tadici în funcţia de preşedinte al Serbiei

MAE salută realegerea lui Boris Tadici în funcţia de preşedinte al Serbiei

MAE precizează, într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX, că "o dovadă elocventă a acestui sprijin l-au constituit şi acţiunile bilaterale româno-sârbe în marja alegerilor prezidenţiale din Serbia, cum sunt vizita la Bucureşti a ministrului sârb al Afacerilor Externe din 22 ianuarie şi vizita la Belgrad a preşedintelui României din 29 ianuarie".

"Opţiunea electorală a cetăţenilor sârbi reprezintă un pas înainte pe calea europeană a Serbiei şi un impuls spre o relaţie mai strânsă a acestui stat cu Uniunea Europeană", precizează MAE, care adaugă că România va continua "să sprijine materializarea aspiraţiilor legitime ale Serbiei de a se apropia de Uniunea Europeană, inclusiv prin demersuri pentru semnarea şi ratificarea Acordului de Stabilizare şi Asociere cât mai curând posibil".

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă încrederea că Serbia va acţiona în continuare cu responsabilitate pentru satisfacerea condiţiilor avansării către o relaţie consolidată cu UE, dat fiind rolul aparte al acestui stat pentru stabilitatea în regiunea Balcanilor de Vest şi în Europa, precizează comunicatul citat.

AFP a relatat că Boris Tadici, candidatul proeuropean, şi-a anunţat duminică seara victoria în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale sârbe, fiind felicitat de preşedinţia slovenă a Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici