Prima pagină » Politic » Deputat USR: Procesul de legiferare în cazul legii offshore este o „scamatorie economică”

Deputat USR: Procesul de legiferare în cazul legii offshore este o „scamatorie economică”

Deputatul USR Cristina Prună a declarat, luni, la dezbaterile din cadrul Orei Guvernului, în plenul Camerei Deputaţilor, cu privire la legea offshore privind exploatarea gazelor din Marea Neagră, că PSD şi ALDE cer opoziţiei să voteze o „scamatorie economică”.
Deputat USR: Procesul de legiferare în cazul legii offshore este o „scamatorie economică”
Ionel Dancu
22 oct. 2018, 19:41, Politic

„Am asistat la un spectacol al declaraţiilor din PSD şi ALDE, am avut iluzia că opoziţia contează pentru că am fost chemaţi la o aşa-zisă întâlnire cu liderii de grup. Toate acestea au fost o iluzie pentru că nu am ajuns la nicio concluzie. Azi trăim într-o piesă de teatru de domeniul absurdului, dacă Vosganian era negru de supărare acum trei săptămâni când spunea ca e nevoie de estimări ale gazelor, de mai multe studii, dl Vosganian lipseşte azi din plen, la fel si dl Gerea, şi dl Toma Petcu, persoane importante în dezbaterile din coaliţie. Nu am primit pe mail o formă a legii care va fi dezbătută, mâine, în comisiile reunite”, a declarat, luni, în plen, deputatul USR Cristina Prună, la dezbaterile prilejuite de „Ora Guvernului”, în prezenţa ministrului Energiei, Anton Anton (ALDE), cu privire la legea offshore.

Prună a adăugat că procesul de legiferare în cazul legii offshore este o „scamatorie economică”.

„Se transformă într-o scamatorie economică, seamănă cu metoda , te cheamă cineva să îi dai bani folosindu-se de o dramă umană, aşa ne cereţi nouă să ne dăm voturile pentru o scamatorie economică”, a spus deputatul USR.

Deputaţii discută, luni, în prezenţa ministrului Energiei, Anton Anton, despre „Legea offshore şi soluţiile pe care le are România pentru valorificarea gazelor din Marea Neagră”.

Liderul deputaţilor PSD Vasile Suciu şi viceliderul deputaţilor UDMR, Szabo Odon, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că lideri ai celor două formaţiuni politice au avut discuţii, în ultimele zile, despre legea offshore. UDMR susţine exploatarea, dar aşteaptă să vadă varianta finală din comisii.

Delegaţiile PSD-ALDE au agreat, pe 17 octombrie, într-o discuţie de peste două ore, la Parlament, forma finală a legii offshore care va intra „de principiu” în dezbaterile din comisiile de specialitate.

Camera Deputaţilor a votat, pe 3 octombrie, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabileşte criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor. Astfel, deputaţii au aprobat cu 210 voturi „pentru” şi o singură abţinere, retrimiterea Legii offshore la Comisii, cu termen de dezbatere o săptămână.

Preşedintele comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a declarat pe 3 octombrie, în plen, că miza modificările aduse legii offshore este de „13,5 miliarde de dolari” şi că investitorii nu doresc să plătească statului român nici măcar „un dolar în plus faţă de redevenţă.