Maia Sandu, după rezultatul referendumului privind aderarea Moldovei la UE: Am câştigat corect într-o luptă nedreaptă

Noi am luptat corect şi am câştigat corect într-o luptă nedreaptă, susţine Maia Sandu, luni, după rezultatul referendumului desfăşurat duminică în Republica Moldova cu privire la parcursul european al ţării.

Urmărește
1489 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu, după rezultatul referendumului privind aderarea Moldovei la UE: Am câştigat corect într-o luptă nedreaptă

Maia Sandu, după rezultatul referendumului privind aderarea Moldovei la UE: Am câştigat corect într-o luptă nedreaptă

„Poporul Republicii Moldova şi-a exprimat voinţa, iar majoritatea poporului a susţinut calea europeană. Vă mulţumesc tuturor celor care aţi ieşit la vot. Voi aţi decis că Moldova trebuie să meargă spre pace, spre bunăstare”, a spus Maia Sandu.

Preşedinta Republicii Moldova susţine că determinant a fost fiecare vot şi că peste 1.560.000 de oameni au mers la secţiile de votare.

„Diaspora a arătat că rămâne conectată la ţară. (...) Peste 240.000 de concetăţeni au votat în afara ţării. (...) Datorită vouă, Moldova şi-a salvat democraţia şi cursul spre progres”, a mai spus Maia Sandu.

Ea a spus că a câştigat prima bătălie dintr-o luptă grea.

„Noi am luptat corect şi am câştigat corect într-o luptă nedreaptă. Pe de altă parte, ce s-a întâmplat ieri, dar şi în ultimii doi ani, este un atentat asupra democraţiei şi libertăţii poporului nostru, asupra aspriraţiei poporului de a fi parte a familiei europene, a păcii. Duşmanii noştriu îşi doresc o Moldovă divizată, speriată, ca moldovenii să se îndoiască de unitatea lor”, a adăugat Maia Sandu.

Candidata la alegerile prezidenţiale a spus că „mai avem o bătălie de dat”, referindu-se la turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici