- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (05.12.2013, 13:14)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Maior: Corupţia persistă, ca fenomen grav, la adresa societăţii şi statului român
Directorul SRI, George Maior, a declarat, joi, că în România corupţia persistă, ca fenomen grav, la adresa societăţii şi statului, dar că nu este de acord cu o afirmaţie tranşantă că ţara noastră este un "stat corupt" şi a apreciat activitatea şefului DNA, Codruţa Kovesi, în lupta anticorupţie.
Urmărește
197 afișări
George Maior (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Întrebat dacă este de acord cu o afirmaţie de genul "România este un stat corupt", Maior a răspuns: "Nu aş fi de acord cu o afirmaţie tranşantă în acest sens. România a făcut mari progrese în lupta împotriva corupţiei şi cred că acest lucru s-a dovedit prin acţiuni, prin fapte ale justiţiei, prin decizii", a spus George Maior, într-o emisiune difuzată de evz.ro şi B1 Tv.
"Nu aş putea să spun că România este un stat corupt. Corupţia persistă, ca fenomen grav, la adresa societăţii şi statului român, iar această luptă împotriva corupţiei, sau poate să nu mai folosim acest termen extrem de pompos, să spunem aplicarea legii, să intre într-un firesc, în sensul în care un om, fie el politician, fie că este actor, fie că este ziarist, fie că este ofiţer de informaţii, care greşeşte în raport de lege, să fie sacţionaţi", a spus George Maior.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
George Maior a adăugat că nu a sesizat nicio "decelerare" privind ritmul luptei anticorupţie, de la semnarea Pactului de coabitare dintre preşedinte şi premier, dincolo de o anumită "retorică politică agresivă".
"Dimpotrivă, noi am continuat în acelaşi ritm, firesc, să transmitem informaţii, dacă este cazul, Parchetului, Parchetul să îşi facă treaba în sens juridic", a spus Maior.
El a ţinut să aprecieze activitatea Codruţei Kovesi în fruntea DNA.
"Cred că şi doamna Kovesi este o garanţie a faptului că DNA, de exemplu, realizează o activitate foarte eficientă în acest domeniu", a spus Maior.
Întrebat dacă SRI ar putea să treacă sub un control politic, în cazul schimbării şi la nivelul conducerii politice a ţării, George Maior a precizat că una din evoluţiile pozitive ale acestei instituţii este faptul că şi-a dezvoltat un sistem imunitar foarte puternic, axat pe valori profesionale.
"În cazul în care o personalitate ar veni la conducerea acestui serviciu, cu intenţia de a-l implica politic sau a-l deturna de la activităţile sale, inclusiv în acestă zonă a corupţiei, nu ar avea mari şanse de reuşită, părerea mea", a afirmat directorul SRI, adăugând că acest lucru vorbeşte şi despre întărirea statului şi a unor instituţii, care s-a realizat efectiv în aceşti ani.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe