- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mâna dreaptă a lui Putin aruncă mărul otrăvit spre România. Dmitri Medvedev: Aderarea Republicii Moldova la UE este posibilă prin crearea "noii Românii Mari"
Aderarea Republicii Moldova la UE este posibilă, nu direct, ci prin crearea "noii Românii Mari", susţine vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev într-un interviu pentru agenţia rusă TASS.
Mâna dreapta a lui Putin aruncă mărul otrăvit spre România. Dmitri Medvedev: Aderarea Republicii Moldova la UE este posibilă prin crearea "noii Românii Mari"
"Republica Moldova a intrat în lunga coadă pentru aderarea la UE, întinsă pe parcursul a zeci de ani(...) Dar există o altă cale de a obţine aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari", a declarat fostul preşedinte rus, un apropiat al actualui preşedinte Vladimir Putin.
El a acuzat"politicienii români că "fac dansuri politice în jurul Moldovei".
"Prima şedinţă comună a parlamentelor moldovean şi român a fost finalizată prin faptul că legislatorii au dansat ţinându-se de mână. A părut destul de amuzant", a spus Medvedev. "Cu toate acestea, consecinţele pot fi mult mai puţin amuzante.".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Dmitri Medvedev a făcut referire la şedinţa comună a Parlamentelor României şi Moldovei ce a avut loc săptămâna trecută. Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României s-au reunit în şedinţă comună, iar la finalul şedinţei a fost adoptată o Declaraţie comună a celor două Legislative.
Preşedintele Republicii Moldova a deschis şedinţa comună care a avu loc la Chişinău la o zi după ce Moldovei i-a fost acceptat statutul de candidat la Uniunea Europeană.
„De-a lungul existenţei noastre, istoria ne-a pus la multe încercări. Multe dintre ele au fost în calea dezvoltării şi atingerii aspiraţiilor noastre de pace şi prosperitate şi au îngreunat evoluţia Republicii Moldova. Cea mai recentă dinre ele este acest război crunt şi nedrept de la graniţa noastră răsăriteană, care a mplificat multe dintre problemele sistemice ale Republicii Moldova”, a spus Maia Sandu, în deschiderea şedinţei celor două parlamente.
Maia Sandu a spus că în ciuda greutăţilor, moldovenii s-au strâns în jurul valorilor precum viaţa, libertatea, democraţia şi au respect pentru umanitate.
Din partea Parlamentului României au fost prezenţi preşedinţii celor două camere - Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu, precum şi liderii de grup, şefii de comisii şi parlamentari de la toate partidele politice parlamentare de la Senat şi Camera Deputaţilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO